Noć bez iznenađenja, Srbi solidni

Izvor: MVP.rs, 29.Nov.2014, 02:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć bez iznenađenja, Srbi solidni

Kompletirano je sedmo kolo Evrolige.

Novih šest utakmica nije donelo uzbuđenja kao jučerašnji mečevi. Ipak, kao najzanimljiviju utakmicu treba istaći meč između Barselone i Emporio Armanija. Popularna Blaugrana je slavila sa 84:80 i tako uz CSKA ostala jedina neporažena ekipa u takmičenju. Do trijumfa ih je vodio hrvatski duo Ante Tomić-Mario Hezonja. Tomić je postigao 18 poena, dok je mladi Hezonja ubacio 13. Na drugoj strani Daniel Heket je zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 21 poena uz pet asistencija.

Valensija je na domaćem terenu savladala Galatasaraj sa 78:71 i tako povećala svoje šanse za prolaz u narednu fazu. Ekipa Velimira Perasovića kontorlisala je ritam tokom cele utakmice, imali su prednost i od 17 poena, ali su je ispustili u završnici. Ipak, uspeli su da se saberu i pobede sa sedam poena razlike, sa koliko su izgubili u prethodnom njihovom susretu. Turci su se borili tokom cele utakmice, al je zbog kratke klupe umor bio primetan. Krešimir Lončar je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, dok je Vladimir Lučić ubacio 11. Nemanja Nedović je imao učinak od šest poena i četiri asistencije. U ekipi Galatasaraja Pjetro Aradori je postigao 20 poena, a ponovo je sjajan bio Zoran Erceg, koji je zabeležio 19 poena(5/7 za tri).

Mlada ekipa Anadolu Efesa prilično je lako savladala košarkaše Dinama Sasarija. Tim Dušana Ivkovića vodio je tokom čitavog susreta i na kraju slavio rezultatom 85:62. Ponovo je najbolji u Turskom sastavu bio Dario Šarić koji je postigao 18 poena uz 11 skokova, a pratio ga je Milko Bjelica sa 16 poena. Na drugoj strani Rakim Sanders je zabeležio 11 poena, a Šejn Laval 10 uz 15 skokova.

Tim Bajerna iz Minhen nije imao šanse u duelu protiv Panatinaikosa koji igra sjajno ove sezone. Grčki tim je slavio rezultatom 87:72 i tako stigao do pete pobede iz odigranih sedam susreta. Zeleni su imali čak pet dvocifrenih igrača. a najefikasniji bio je Ej Džej Sloter sa 17 poena. U timu Svetislava Pešića, Bo Mekejleb je postigao 15 poena, dok je Duško Savanović dodao 13. Vasilije Micić je za deset minuta na pareketu postigao sedam poena.

 

Rezultati:

Anadolu Efes - Dinamo Sasari 85:62

Cedevita - Limož 102:83

Nižnji Novgorod - Žalgiris 55:61

Barselona - EA7 Emporio Armani 84:80

Panatinaikos - Bajern Minhen 87:72 (Štimac 5p)

Valensija - Galatasaraj 78:71

(foto: Euroleague.net)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.