Noć bez iznenađenja, Srbi solidni (video)

Izvor: MVP.rs, 29.Nov.2014, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć bez iznenađenja, Srbi solidni (video)

Kompletirano je sedmo kolo Evrolige.

Novih šest utakmica nije donelo uzbuđenja kao jučerašnji mečevi. Ipak, kao najzanimljiviju utakmicu treba istaći meč između Barselone i Emporio Armanija. Popularna Blaugrana je slavila sa 84:80 i tako uz CSKA ostala jedina neporažena ekipa u takmičenju. Do trijumfa ih je vodio hrvatski duo Ante Tomić-Mario Hezonja. Tomić je postigao 18 poena, dok je mladi Hezonja >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ubacio 13. Na drugoj strani Daniel Heket je zabeležio 21 poena uz pet asistencija.

Valensija je na domaćem terenu savladala Galatasaraj sa 78:71 i tako povećala svoje šanse za prolaz u narednu fazu. Ekipa Velimira Perasovića kontorlisala je ritam tokom cele utakmice, imali su prednost i od 17 poena, ali su je ispustili u završnici. Ipak, uspeli su da se saberu i pobede sa sedam poena razlike, sa koliko su izgubili u prethodnom njihovom susretu. Turci su se borili tokom cele utakmice, al je zbog kratke klupe umor bio primetan. Krešimir Lončar je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, dok je Vladimir Lučić ubacio 11. Nemanja Nedović je imao učinak od šest poena i četiri asistencije. U ekipi Galatasaraja Pjetro Aradori je postigao 20 poena, a ponovo je sjajan bio Zoran Erceg, koji je zabeležio 19 poena(5/7 za tri).

Trebalo bi pomenuti da je Lučić u poslednjoj sekundi prve četvrtine postigao atraktivnu trojku:

Mlada ekipa Anadolu Efesa prilično je lako savladala košarkaše Dinama Sasarija. Tim Dušana Ivkovića vodio je tokom čitavog susreta i na kraju slavio rezultatom 85:62. Ponovo je najbolji u Turskom sastavu bio Dario Šarić koji je postigao 18 poena uz 11 skokova, a pratio ga je Milko Bjelica sa 16 poena. Na drugoj strani Rakim Sanders je zabeležio 11 poena, a Šejn Laval 10 uz 15 skokova.

Tim Bajerna iz Minhen nije imao šanse u duelu protiv Panatinaikosa koji igra sjajno ove sezone. Grčki tim je slavio rezultatom 87:72 i tako stigao do pete pobede iz odigranih sedam susreta. Zeleni su imali čak pet dvocifrenih igrača. a najefikasniji bio je Ej Džej Sloter sa 17 poena. U timu Svetislava Pešića, Bo Mekejleb je postigao 15 poena, dok je Duško Savanović dodao 13. Vasilije Micić je za deset minuta na pareketu postigao sedam poena.

 

Rezultati:

Anadolu Efes - Dinamo Sasari 85:62

Cedevita - Limož 102:83

Nižnji Novgorod - Žalgiris 55:61

Barselona - EA7 Emporio Armani 84:80

Panatinaikos - Bajern Minhen 87:72 (Štimac 5p)

Valensija - Galatasaraj 78:71

(foto: Valencia Basket Club / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Noć bez iznenađenja, Srbi solidni

Izvor: MVP.rs, 29.Nov.2014

Kompletirano je sedmo kolo Evrolige...Novih šest utakmica nije donelo uzbuđenja kao jučerašnji mečevi. Ipak, kao najzanimljiviju utakmicu treba istaći meč između Barselone i Emporio Armanija. Popularna Blaugrana je slavila sa 84:80 i tako uz CSKA ostala jedina neporažena ekipa u takmičenju....

Nastavak na MVP.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.