Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI ‘RAT’: Evroliga ucenjuje klubove, FIBA spremila odgovor?

‘Rat’ Evrolige i FIBA se nastavlja, a ovoga puta koplja se neće slomiti na manjim državama kao što je Srbija, sada je u opasnosti Španija.

Situacija oko dve organizacije je sve zategnutija. Navodno, kako prenosi španska Marka, Evroliga je od klubova sa Pirineja pod njenim okriljem (Reala, Barselone i Laboral Kuće) tražila da ne dozvoli svojim igračima da igraju za reprezentaciju, ako FIBA uvede “prozore” kada bi se igrale kvalifikacije za velika takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << (kao u fudbalu). Takođe, još uvek nije poznato da li je Evroliga to tražila od svih vlasnika “A” licence.
Sa druge strane FIBA je spremila odgovor. Naime, čelnici Svetske košarkaške federacije najavili su mogućnost da izbace Španiju iz svih takmičenja ako Real, Barselona i Laboral Kuća ne budu puštali svoje igrače da igraju za reprezentaciju. Slična sankcija bi mogla da zadesi i srpske klubove, ako Evroliga odluči da da “A” licencu Zvezdi ili Partizanu.
Takođe, Endesa liga je odbila da potpiše ugovor sa FIBA ligom šampiona, po kom bi svi klubovi koji ne igraju Evroligu bili pod okriljem FIBA.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.