NAJAVA DANA (subota, 20. decembar): Real i San Lorenco za svetsku titulu, Mančesteri gaze redom

Izvor: MozzartSport.com, 20.Dec.2014, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (subota, 20. decembar): Real i San Lorenco za svetsku titulu, Mančesteri gaze redom

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

Evroliga ulazi u Top 16 fazu, a mi skrećemo misli sa košarke jer danas je vreme za fudbal! Nekoliko evropskih liga posle ove sedmice ulazi u zimsku pauzu, osim naravno Engleza, pa je red da ih ispratimo kako dolikuje. Sjajni mečevi na programu su širom Starog kontinenta, kao i u Marakešu, u Maroku, gde se Real Madrid i San Lorenco bore za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << titulu svetskog klupskog šampiona.

Građani su polako ali sigurno došli do prepoznatljivog ritma u Premijer ligi, pa sad dišu za vrat Čelsiju. Siti je vezao sedam uzastopnih pobeda na mečevima protiv Kristal Palasa, na kojima je primio svega jedan pogodak. Uz pobede nad Bajernom i Romom, Siti trenutno ima sedam trijufma zaredom.

Konačno su proigrali milioni, stotine miliona uloženih u Junajted. Van Gal predvodi Crvene đavole do šest uzastopnih pobeda u Premijer ligi, a sada gostuju staroj mušteriji. Aston Vila je poslednji put savladala Junajted 12. decembra 2009. a od tad skor je 8-2-0 u korist Mančestera.

Prvi put se sastaju Eibar i Valensija, s tim da Valensija ovaj duel dočekuje u nešto boljem raspoloženju od domaćina koji je prijatno iznenađenje ove sezone. Valensija nije izgubila na četiri poslednja susreta, od kojih je, zanimljivo, čak tri odigrala protiv Rajo Valjekana.

Ako na ovoj utakmici ne bude goleade, onda stvarno ne znamo gde će biti. Oba tima igraju na gol više, pa se očekuje sjajan otvoren meč. Po tradiciji nema nerešenog ishoda na duelima ove dve ekipe, gde je na poslednjih 12 utakmica samo jednom bilo bez pobednika.

Nešto se čudno dešava sa Borusijom u Bundesu ove sezone. Milioneri igraju odlično, ali nikako da to pretvore u bodove, dok Verder grca i čeka ga grčevita borva za opstanak. Oba tima čekaju tri kola na pobedu, a po tradiciji Dortmund je veliki favorit, koji je dobio poslednja četiri duela.

Odavno nije bila takva situacija da u duelima Rome i Milana, domaća Vučica bude ovoliki favorit. Roma igra sjajnu sezonu, glupo je ispala iz Lige šampiona, dok se u Italiji muški kolje sa moćnim Juventusom. Poslednji put kad su se sastali Roma je bila bolja (2:0).

Iako je trener gostiju, Miroslav Đukić, najavio žestoku borbu i igru na pobedu, teško je verovati da će Kordoba izbeći ubedljiv poraz na Nou Kampu. Na dva međusobna susreta gol razlika je 7:0 u korist Barse, koja je u sjajnom nizu od devet pobeda i jednim remijem na poslednjih 10 utakmica.

Pet puta su se kroz noviju istoriju sastajali Totenhem i Barnli, a u poslednjem duelu bolji je bio Barnli i to ubedljivo – 4:2. Totenhem će tražiti osvetu, pogotovo sada kada je uhvatio zalet pobedama nad Njukaslom (4:0) u Liga kupu i Svonsijem (2:1) u Premijer ligi.

Parižani ne blistaju ove sezone, Blanu se sprema otkaz, i sve izgleda kao loša priča na Parku prinčeva. No, u goste dolzi Monpelje koji je na prošlom susretu ove dve ekipe primio četiri komada, i pognute glave napustio prestonicu Francuske, gde je pak uspeo da slavi u Kupu prošle sezone.

Šta reći o Realu ove sezone a da već nije ispričano? Kraljevi su u nizu od 21 pobede, jure i obaraju rekorde u Ginisovoj knjizi, a sada im je na dohvat ruke i trofej Svetskog klupskog prvaka. Nikada se nisu sastajali sa San Lorencom, koji juri svoj prvi svetski šampionat.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.