Momak iz Novog Pazara više nije najbolji skakač Evrolige svih vremena

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momak iz Novog Pazara više nije najbolji skakač Evrolige svih vremena

Mirsad Turkčan, rođen kao Mirsad Jahović u Novom Pazaru pre 38 godina, do minule noći bio je košarkaš sa najviše uhvaćenih lopti u Evroligi posle promašaja, no elitno takmičenje od četvrtka ima novog "kralja skokova".

U pitanju je Felipe Rejes, centar madridskog Reala, koji je protiv aktuelnog šampiona, Makabija iz Tel Aviva, stigao do 1.287. evroligaškog skoka, čime je za jedan prestigao sjajan učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Turkčana, koji je prestao da nastupa 2012. godine.

Sjajni Rejes, koji ima 34 godine, meč je završio sa 20 poena i 11 skokova, a ovo mu je 11. sezona u Evroligi, deseta u dresu "kraljevskog kluba" iz Madrida.

Felipe Rejes je osvojio Svetsko prvenstvo sa Španijom 2006. godine, ima šest medalja sa Eurobasketa, od koje su dve zlatne, a stigao je i do dva olimpijska srebra. Sa Realom je triput bio šampion zemlje, jednom osvojio ULEB kup i dvaput Kup kralja. Taj Kup je u seniorskoj konkurenciji osvojio i sa svojim klubom iz detinjstva, Estudijantesom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.