Mitrović posle borbe sa Igokeom: Evroliga ostavlja traga...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović posle borbe sa Igokeom: Evroliga ostavlja traga...

"ABA liga je za nas prioritet, zbog tog plasmana u Evroligu. Koliko god bilo teško prebaciti se sa jednog na drugo takmičenje, to jednostavno morate da uradite", kaže kapiten crveno-belih

Evroliga ostavlja traga, kako na sve učesnike ovog takmičenja sa znatno širim igračkim kadrom, tako i na Crvenu zvezdu, koja je uz mnogo muke protekle noći savladala Igokeu u dvorani Aleksandar Nikolić i zabeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šestu pobedu u regionalnom takmičenju.

Bodovi su jedino što će ekipa Dejana Radonjića pamtiti iz ovog okršaja s rivalom koji je pokazao da će ove sezone biti ozbiljan takmac svom timovima sa vrha tabele.

"Možda nismo očekivali ovako neizvestan meč, ali možda nismo očekivali ni neku laku pobedu i tečnu igru. Juče smo stigli s puta, imali smo dva treninga pred ovu utakmicu, koji više služe da oporave ekipu, nego da se nešto značajnije uradi. Sa druge strane Igokea ima sedam dana da se spremi za svaki meč. Daleko od toga da tražim neki alibi, ali ako neki uzrok treba da se nađe, to je onda mala razlika između utakmica. Ipak, dva boda su važna, posebno na domaćem terenu. Vidite da su se neke ekipe izdvojile na vrhu tabele, svaki kiks, naročito na domaćem terenu, može skupo da košta. Možete da vidite i po drugim ligama da se evroligaši muče, gube mečeve. Evroliga ostavlja traga, potrošnja je zaista velika. Dva boda su ono što se piše", rekao je kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović.

Najvažnije za crveno-bele jeste da je serija u regionalnom takmičenju nastavljena.

"ABA liga je za nas prioritet, zbog tog plasmana u Evroligu. Koliko god bilo teško prebaciti se s jednog na drugo takmičenje, to jednostavno morate da uradite. Jer nema ABA lige bez Evrolige. Moraju da se znaju prioriteti, zbog toga u drugi plan pada igra i umiranje u lepoti na ovim utakmicama, pišu se samo pobede".

Ekipa iz Aleksandrovca je umalo iskoristila izmorenost Radonjićevog sastava.

"Imali smo finu prednost na poluvremenu, možda je mogla da bude i ubedljivija. Slabo smo otvorili drugo poluvreme, povukli su nam se sa šuta i promašili smo mnogo otvorenih pozicija, koje smo u prethodnim pogađali. Mnogo je lakše kada ih pogodite, jer se onda otvaraju neke druge opcije, ovako 'uđe voda u uši', totalno ste u kontra ritmu. Oni su iz tih naših promašaja otvorili kontranapad, ubacili neke poene i potpuno se vratili u meč. Igrali su dosta tvrdu, zrelu utakmicu i držali nas do poslednje sekunde u neizvesnosti", zaključio je Mitrović.

Crvena zvezda ni sada neće imati vremena za predah jer je u sredu (19.00) očekuje utakmica sa Barselonom u Beogradskoj areni, a već u petak (20.15) gostovanje Panatinaikosu.

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.