Mitrović: Nismo rekli poslednju reč u Evroligi

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Nismo rekli poslednju reč u Evroligi

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je ekipa pobedom nad Laboral Kučom na lep način završila prvu fazu takmičenja u Evroligi, kao i da u Top 16 fazi ne želi da bude samo učesnik.

"Utakmica je odigrana u specifičnoj atmosferi, jer nije bilo publike. Kako je meč odmicao mi smo se privikli. Drugo poluvreme smo odigrali jako dobro i došli do pobede, što nam je bio cilj... Na lep način smo završili prvi deo takmičenja", rekao je Mitrović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Košarkaši Crvene zvezde osvojili su drugo mesto u Grupi D u Evroligi, pošto su u Beogradu pobedili Laboral Kuču sa 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19), u utakmici poslednjeg, desetog kola u grupi D.

Zvezda je sa šest pobeda i četiri poraza osvojila drugo mesto u Grupi D i u Top 16 fazi Evrolige igraće u Grupi E sa Real Madridom, Makabijem, Panatinaikosom, Galatasarajem, Žalgirisom, Barselonom i Unikahom.

"Naredna faza je sam krem evropske košarke. Nijedan rival nije lak, a mi ćemo na svakom meču uživati. Naše ambicije ne staju kod ovog plasmana. Želimo u Top 16 fazi da se nadigravamo, a ako ostale ekipe misle da su bolje, moraće to na parketu da pokažu", kazao je Mitrović.

On je dodao da Jadranska liga ostaje prioritet Zvezde, jer kroz regionalno takmičenje želi da izbori plasman u Evroligu naredne sezone.

Centar Zvezde Boban Marjanović rekao je da ponosan na ekipu što je pobedom završila prvi deo takmičenja i dodao da tim tako mora da nastavi i u Top 16 fazi.

"Na jako lep način smo završili grupu. Sada idemo u narednu fazu, gde treba isto ovako da odigramo. U svaki meč moramo da uđemo 100 odsto koncentrisani i spremni. Čekaju nas veliki timovi, a siguran sam da možemo da odigramo žestoko s njima", kazao je Marjanović.

Košarkaš crveno-belih Nemanja Dangubić rekao je da je ekipa pred velikim izazovom u drugoj fazi Evrolige.

"Ne postoje slabe ekipe u Top 16. Pred nama je težak zadatak i verujem da možemo mnogo da uradimo. Moramo da ostanemo koncentrisani, pre svega na Jadransku ligu, a uz to da se borimo maksimalno u Evroligi. Treba polako, kao i do sada da idemo meč po meč", kazao je Dangubić.

Takmičenje u Top 16 fazi Evrolige počinje 30. decembra i trajaće do 10. aprila. Svaka ekipa odigraće po 14 utakmica, a najbolje četiri ekipe iz svake grupe plasiraće se u plej-of.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdaši: Nema predaje u Top16

Izvor: B92, 19.Dec.2014

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je ekipa pobedom nad Laboral Kučom na lep način završila prvu fazu takmičenja u Evroligi...On je dodao da Zvezda u Top 16 fazi ne želi da bude samo učesnik..."Utakmica je odigrana u specifičnoj atmosferi, jer nije bilo publike. Kako je meč odmicao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.