Lengford ne može sâm, Makabi na F4

Izvor: B92, 23.Apr.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lengford ne može sâm, Makabi na F4

Košarkaši Makabija plasirali su se na fajnal-for Evrolige pobedom nad Armanijem na domaćem terenu rezultatom 84:65, ukupnim rezultatom 3:1.

"Ponos Izraela" je prelomio utakmicu u poslednjoj četvrtini, koju je rešio u svoju korist sa 30:10, iako je pred četvrti kvartal bio u minusu od dva poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Aleks Tajus i Riki Hikmen sa po 16 poena, dok je najbolji pojedinac utakmice bek Armanija Kit Lengford sa 28 poena, a pored njega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedini dvocifreni bio je Danijel Heket sa deset.

Start meča protekao je u rezultatskoj klackalici, Makabi je bolje ušao u meč, međutim do kraja prve deonice gosti su uspeli da stignu do razlike od jednog poseda, koju su uspeli da povećaju u drugom kvartalu i na poluvremenu vodili sa 43:35.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku domaćeg tima, najpre je uspeo da treći period dobije sa 19:13, da bi u poslednjoj deonici potpuno dominirao i sasvim zasluženo stigao do treće pobede u seriji i plasmana na završno takmičenje elitnog evropskog klupskog takmičenja.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.