Kumovska osveta u Istanbulu, Duda slavio protiv Željka! Srpski rat i na terenu - Bogdan ubacio 24, Krle 20 poena! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kumovska osveta u Istanbulu, Duda slavio protiv Željka! Srpski rat i na terenu - Bogdan ubacio 24, Krle 20 poena! (VIDEO)

Efes bi na kraju mogao i na vrh tabele. Tim Dušana Ivkovića savladao Fenerbahče i tako zamrsio trku za prednost domaćeg terena u doigravanju...

Kumovska veza nije proradila u poslednjem meču TOP 16 faze Evrolige, kada je Željko Obradović bio bolji od Dude Ivkovića, zbog čega je Efes morao da strepi do poslednje sekunde da li će proći u plej-of ili ne, a emocija nije bilo ni u velikom ligaškom derbiju gde su se stvari okrenule! Efes je slavio u petom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovosezonskom susretu protiv Fenerbahčea i tako došao u priliku da do kraja ligaškog dela dođe čak i do prvog mesta na tabeli i prednosti domaćeg terena u doigravanju domaćeg šampionata – 84:82 (24:16, 23:23, 23:18, 20:19).

Situacija na tabeli turskog prvenstva sada izgleda ovako – Darašufaka je prva sa 20 pobeda i sedam poraza, koliko ima i Fenerbahče, s tim što najprijatnije iznenađenje lige ima bolju koš razliku u međusobnim duelima sa Fenerom. Anadolu Efes ima bod manje od dva tima sa vrha, a u konkurenciji su još i Pinar Karšijaka, Bešiktaš, Banvit...

Bogdan Bogdanovic'in harika asistinde Jan Vesely'nin smaci! pic.twitter.com/oukoC5Kerp

Uvodni deo utakmice u potpunosti je pripao gostima, koji je posle furioznog starta vrlo brzo došao i do dvocifrene prednosti (17:6). To je omogućilo timu Dude Ivkovića da smiri tempo igre, baš kao što i odgovara stilu njihove igre, a Fenerbahče je bio prinuđen da bez pomoći povređenog Nemanje Bjelice juri ozbiljan zaostatak.

Ipak, standardno loš početak domaćina ostavio je veliki prostor Efesu da igra opuštenije i gradi igru na dobroj „podlozi“. Do polovine druge deonice Džening, Krstić i Lazme podarili su Efesu velikih „+15“ (34:19), no to nije obeshrabrilo Bogdana Bogdanovića i Jana Veselija, koji su u međuvremenu pronašli svoj ritam i zaigrali kako umeju. To je dovelo do toga da Fener do kraja prvog poluvremena drastično umanji razliku i svede je na jednocifrenu brojku, ali prava neizvesna borba usledila je tek u nastavku.

Jan Vesely'nin Nenad Krstic'e yaptigi harika blok: pic.twitter.com/juw53Kp4DF

Vukla su dva bivša Partizanova asa sve konce u igri domaćina, „punili“  obruč protivničkog sastava sa svih pozicija, u nekoliko navrata došli čak i do jednog poena minusa, ali osetio se jako izostanak Nemanje Bjelice, koji je neretko umeo da „prelomi“ rezultat u korist Fenera i ogromnim doprinosom u svakom segmentu igre doprinese pobedi.

Na kraju bitka se vodila na srpskoj relaciji - Bogdanović je „sipao“ sa distance, Krle iz reketa, a tek ponekad Šarić je umeo da „zabiberi čorbu“ i drži Efes do vođstva. Na kraju, Efes nije nijednog trenutka ispustio prednost koju je imao, što je donelo vrlo važnu pobedu, dva kola pre kraja ligaškog dela.

Najbolji u timu Fenera bio je Bogdanović sa 24 poena, Veseli je dodao 21, a Gaudlok 12 poena. Kod gostiju Krstić je ubacio čak 20 poena, Džening je postigao 15, Lazme 12, a Šarić 11 poena.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.