Klubovi iz Srbije podržali ABA ligu!

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klubovi iz Srbije podržali ABA ligu!

Košarkaška liga Srbije (KLS) potpuno je stala uz ABA ligu i podržala njen koncept uz nadu da će nastaviti da se razvija po ugledu na Evroligu, zaključak je sastanka Predsedništva Udruženja klubova održanom u hotelu „Kraun plaza" na kome je prisustvovao i generalni menadžer reginalnog takmičenja Roman Lisac.

Na zajedničkom sastanku rukovodstva Košarkaškog saveza Srbije i Predsedništva Udruženja klubova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << KLS konstatovano je da je ABA liga u značajnoj meri doprinela održavanju visokog nivoa i razvoja košarke u regionu.

„U tom smislu Predsedništvo ocenjuje da je ABA liga dala značajan doprinos afirmaciji i podizanju kvaliteta klubova iz Srbije koji su u njoj igrali i koji danas igraju. ABA liga je godinama unazad i put za učešćee klubova iz Srbije u najznačajnijim evropskim takmičenjima što je jedan od prioritetnih interesa najboljih srpskih klubova", navodi se u saopštenju.

Predsedništvo smatra da ABA liga mora dalje da se unapređuje i modernizuje pre svega po ugledu na Evroligu, u pravcu jačanja pozicije klubova, kao osnovnih nosilaca aktivnosti u okviru ABA lige, i realnijeg definisanja upravljačke i vlasničke strukture.

„Sve ove promene biće usaglašene i sa njima će se započeti primena od početka sezone 2015/16. Bilo bi veoma značajno da se ABA liga vrati konceptu da je to liga najkvalitetnijih klubova sa prostora bivše SFRJ. Stvaranje jedinstvenih regionalnih liga na prostorima bivših država koje su se u međuvremenu dezintegrisale na više država je koncept koji ima svoju logiku i uporište u tradiciji. To je koncept koji prepoznaje i FIBA, tako da, uz svo razumevanje da se uključivanjem klubova iz drugih zemalja obezbeđuju značajna dodatna sredstva, mislimo da se treba držati prostora bivše SFRJ, uz doslednu raspodelu broja mesta prema kvalitetu klubova i njihovim rezultatima", poručili su iz KLS.

Podrška iz Srbije, samo je jedna u nizu koja je proteklih dana stigla na adresu regionalnog takmičenja.

Prethodno je ABA liga dobila priznanje Košarkaškog saveza Hrvatske i ostalih klubova učesnika.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBI BAR U NEČEMU SLOŽNI: Živela ABA liga

Izvor: Kurir, 06.Mar.2015

Košarkaški savez i klubovi održali sastanak, kome je prisustvovao i Roman Lisac, i dali punu podršku regionalnom takmičenju..Košarkaška liga Srbije (KLS) potpuno je stala uz ABA ligu i podržala njen koncept uz nadu da će nastaviti da se razvija po ugledu na Evroligu, zaključak je današnjeg...

Nastavak na Kurir...

Klubovi Srbije uz ABA ligu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015

Košarkaška liga Srbije (KLS) potpuno je stala uz ABA ligu i podržala njen koncept uz nadu da će nastaviti da se razvija po ugledu na Evroligu, zaključak je današnjeg sastanka Predsedništva Udruženja klubova održanom u hotelu "Kraun plaza" na kome je prisustvovao i generalni menadžer regionalnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.