Kakvo čudno četvrtfinale...

Izvor: Mondo, 28.Maj.2017, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvo čudno četvrtfinale...

Slede okršaji Real - Unikaha i Baskonija - Valensija (u tri pobede), posle kojih bi moglo da se zna hoće li Španija imati četiri ili pet timova u Evroligi 2017/18.

Foto: MN Press

Četvrtfinale plej-ofa španskog prvenstva završeno je pobedama domaćih timova na svih 12 utakmica!

Četiri prvoplasirana tima posle ligaškog dela takmičenja povela su sa po 1:0, lošije rangirani timovi su se revanširali pred svojim navijačima, a favoriti dobili "majstorice".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Baskonija, Real i Unikaha u nedelju su se pridružili u polufinalu ekipi Valensije, koja je još u subotu poslala Barselonu na letnji odmor.

Za mesta u finalu igraće Real - Unikaha i Baskonija - Valensija, a osim borbe za titulu, u tim mečevima će se "krojiti" i izgled Evrolige u sezoni 2017/18.

Valensija mora da završi prvenstvo iznad Unikahe (obezbedila mesto u Evroligi kao osvajač Evrokupa), da bi Španija uz Real, Baskoniju i Barselonu imala pet timova u elitnom takmičenju. Ako Unikaha bude iznad Valensije, čelnici Evrolige dodeliće "vajld kard" najverovatnije nemačkom ili francuskom klubu, a Španci će imati "samo" četiri predstavnika.

Najbliža kiksu ovog vikenda je bila Baskonija, koja je u meču odluke protiv Gran Kanarije slavila 73:71, nakon što su gosti imali sedam poena prednosti sredinom treće četvrtine.

Real je savladao Andoru rezultatom 95:84, a Unikaha bila bolja od Tenerifa - 71:61.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.