Istanbul domaćin Fajnal fora 2017. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul domaćin Fajnal fora 2017. godine

Završni turnir četiri najbolje ekipe Evrolige održaće se ove sezone u Istanbulu, saopštila je danas uprava ovog košarkaškog takmičenja.

Evroliga je ove sezone promenila format, tako da će sada 16 klubova igrati po dvokružnom ligaškom sistemu pre plej-ofa i završnog turnira.

"Istanbul je grad svetske klase, u kome su viđena dva najspektakularnija završna šuta ikada, a sada će ponovo imati priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ga organizuje. Završni turnir održaće se od 19. do 21. maja i sigurno će biti uzbudljiv završetak nove sezone, koja predstavlja prekretnicu", navodi se u saopštenju.

"Fajnal for" 2017. održaće se u sali "Sinan Erdem", koja se otvorila 2010. i u kojoj je odigrano finale 2012, kada je Olimpijakos dostigao 19 poena zaostatka iz treće četvrtine i košem Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi pobedio CSKA 62:61 i postao prvak Evrope.

Prvi "fajnal for" u Istanbulu održan je 1992. godine, kada je Partizan košem Aleksandra Đorđevića pobedio Huventud 71:70.

Turska će u Evroligi imati četiri kluba, i sva četiri iz Istanbula: Fenerbahče, Efes, Galatasaraj i Darušafaku.

"Košarka je vanredno napredovala i porasla u Turskoj poslednjih godina, dok Istanbul ima istoriju organizovanja završnih turnira kojoj niko ne može da parira, tako da smo uzbuđeni što će novi šampion Evrolige biti krunisan upravo tamo", rekao je predsednik Evrolige Đordi Bertomeu.

Evroliga počinje 12. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.