Hajns pre Veselog i Judoa

Izvor: Mondo, 04.Maj.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajns pre Veselog i Judoa

Centar CSKA izabran je za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige u sezoni 2015/16.

Godinama jedan od najcenjenijih, Kajl Hajns će u narednih 12 meseci i zvanično važiti za najboljeg defanzivca Evrolige.

On je u izboru trenera evroligaških timova dobio prednost u odnosu na Jana Veselog (Fenerbahče), Adama Hangu (Laboral Kuća) i Ekpea Judoa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (Fenerbahče).

Narednih dana biće saopšteno ime "Zvezde u usponu" Evrolige, kao i članova prve i druge idealne petorke, dok će MVP biti proglašen u Berlinu, dan pre početka Fajnal for turnira (13-15. maja).

Hajns je specifičan po tome što uspešno "pokriva" poziciju centra sa samo 198 centimetara visine i kao takav je bio među najzaslužnijima za dve Olimpijakosove titule evropskog prvaka (2012, 2013).

Dres CSKA nosi treću sezonu, a u ovom ciklusu Evrolige nije toliko odskočio statistikom (4,7 skokova, 0,9 blokada i 0,7 ukradenih lopti), koliko teranjem protivničkih igrača na promašaje, greške ili pribegavanje težim rešenjima. Pri tom je morao da nadoknadi česta odsustva Džoela Frilenda zbog povrede.

"Armejci" su na putu do Fajnal fora ostvarili 22 pobede i pet poraza, a u polufinalu će se sastati sa Lokomotivom Kubanj.

Hajns je treći košarkaš CSKA kome je pripalo ovo priznanje, posle Viktora Hrijape (2010) i Andreja Kirilenka (2012).

Najbolji defanzivac godine jednom je bio i Stefon Lazme (2013), dva puta Brajant Danston (2014, 2015), a čak šest puta legendarni bek Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis (2005-2009, 2011).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.