Gudurić: Cibona važnija od Evrolige

Izvor: Mondo, 28.Nov.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudurić: Cibona važnija od Evrolige

Mladi košarkaš Zvezde, jedan od heroja pobede nad šampionom Evrope, sortirao je prioritete ekipe dan posle trijumfa. "Oko tri sam shvatio šta smo uradili", priznaje.

Foto: FoNet/Aleksandar Koković

Marko Gudurić i Nikola Rebić nisu bili najboljji strelci Crvene zvezde Telekom u trijumfu nad Realom, ali su njihovi poeni možda i odlučili pobednika.

Obojica su u završnoj četvrtini pogodili nemerljivo važne trojke, a Gudurić je minut pre kraja zakucavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa slike izazvao delirijum u hali Pionir.

Tim pogotkom, Zvezda je odbila napad gostiju, povela 90:86 i krenula ka pobedi.

"Bilo je dosta razmišljanja posle utakmice. Čak sam se i sa Nikolom čuo oko tri sata ujutro, nisam mogao da zaspim. Gledali smo reprizu i sumirali utiske i tek negde oko tri sam shvatio šta smo napravili, šta smo uradili", iskreno je priznao Gudurić u subotu, na štandu Fakulteta za sport Union na Sajmu sporta.

Mladi Pribojac, MVP ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, dobro je svestan značaja pobede nad Realom.

"Veoma bitan trijumf i veoma velika utakmica za nas. Nadamo se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i ostvariti što više pobeda", dodao je.

Iako se danas mnogi bave komplikovanim kalkulacijama borbe za plasman u Top 16, koje u svakom slučaju podrazumevaju bar još jedan trijumf Zvezde, Gudurić skreće temu razgovora sa Evrolige.

Prema njegovom mišljenju, akcenat bi sada ponovo morao da bude stavljen na ABA ligu i na meč protiv Cibone, zakazan za ponedeljak u 21.00 čas u hali "Pionir".

"Utakmice u ABA ligi, ma koliko to čudno zvučalo, bitnije su nego ovi mečevi u Evroligi, jer se kroz ABA ligu kvalifikujemo za Evroligu. Posle prethodne dve pobede u Evroligi gubili smo u ABA ligi, tako da moramo maksimalno da budemo ozbiljni, fokusirani i da se što bolje spremimo za Cibonu, da ostvarimo pobedu kako znamo i umemo".

Nakon trijumfa nad Strazburom, Zvezdu je pobedila Olimpija. Nakon slavlja u Minhenu, takođe kod kuće pobedila je i Igokea. Crveno-beli su stoga rešeni da prekosutra prekinu tu lošu tradiciju, a Dejan Radonjić okupio ih je na treningu u subotu uveče, posle slobodnog jutra posle pobede nad prvakom Evrope.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.