Galata u TOP 16

Izvor: MVP.rs, 19.Dec.2014, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galata u TOP 16

Odigrano je šest utakmica poslednjeg kola prve faze Evrolige.

Nakon današnjeg programa poznat je još jedan učesnik TOP 16 faze Evrolige. To je ekipa Galatasaraja Liv Hospital. Turci su pred praznim tribinama uspeli da savladaju Olimpijakos sa 79:74 i tako se, zahvaljujući porazu Neptunasa, plasiraju u dalju fazu takmičenja. Karlos Arojo je vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ekipu do pobede sa 24 poena, dok su Patrik Jang (13sk) i Vladimir Micov postigli po 13. Ergin Ataman je na ovoj utakmici koristio samo sedam igrača, a najveći hendikep bilo je neigranje Zorana Ercega. U ekipi Olimpijakosa, Met Lodžeski je ubacio 22 poena, a Vasilis Spanulis 11, uz pet asistencija.

Uprkos porazu, Olimpijakos ostaje na prvoj poziciji, dok se Galatasaraj nalazi na četvrtoj. Borbu za drugo mesto vodiće Crvena zvezda Telekom i Laboral Kuća sutra od 19 časova.

Real Madrid je u odličnoj i atraktivnoj utakmici savladao Anadolu Efes sa 90:70. Meč je sve do samog kraja treće četvrtine bio veoma neizvestan. Uglavnom su 'Pivari' imali malu prednost. Usledila je velika serija Reala i sredinom četvrte četvrtine utakmica je već bila rešena. U pobedničkoj ekipi su se istakli Janis Burusis sa 19 poena i 10 skokova i Rudi Fernandez, koji polako ulazi u svoju prepoznatljivu formu, postigavši 17 poena. Na drugoj strani je Dario Šarić zabeležio 11 poena, uz osam asistencija (sedam u prvom poluvremenu) i pet uhvaćenih lopti, a isti broj poena postigao je i Stratos Perperoglu.

Real je ovom pobedom obezbedio prvu poziciju. Efes je drugi, dok će se za preostala dva mesta boriti Žalgiris, Uniks i Nižnji Novgorod.

Valensija se na pravi način oprostila od ovogodišnje Evrolige. Ona je na svom parketu savladala Neptunas sa 103:65. Kao da je igrače Velimira Perasovića popustio pritisak pod kojim su igrali tokom celog takmičenja, sve im je polazilo za rukom, a prednost je tokom celog susreta rasla. Imali su čak sedam dvocifrenih igrača od koji su najefikasniji bili Luk Harangodi sa 20 i Krešimir Lončar sa 19 poena. Nemanja Nedović je postigao 11 poena (tri trojke), uz pet asistencija. Vladimir Lučić nije nastupao na ovoj utakmici. U poraženoj ekipi, ponovo je najefikasniji bio Deividas Gailius sa 15 poena.

Svoje veče imao je i Linas Klejža. On je u pobedi Emporio Armanija nad Turovim od 101:96 zabeležio 29 poena uz šut za tri 8/13. Pored njega, dvocifreni su bili i Maršon Bruks sa 14 i Alesandro Đentile sa 11 poena. U ekipi Turova, Damian Kulig je sjajnom partijom krunisao odličnu evroligašku sezonu. Postigao je 23 poena, uz osam skokova. Nemanja Jaramaz je zabeležio 12 poena i četiri dodavanja, dok je Uroš Nikolić duel završio sa dva poena.

Već je odavno bilo poznato da Emporio Armani nastavlja takmičenja kao četvrti iz grupe C, kao i da će Barselona završiti na prvom, Fenerbahče Ulker na drugom, a Panatinaikos na trećem mestu.

U petak će biti odigrano još šest utakmica nakon čega će biti poznati sastavi novih grupa E i F, TOP 16 faze Evrolige.

Rezultati:

Četvrtak:

CSKA- Limož 88:56

Makabi - Unikaha 81:73 (Marković 7p)

Galatasaraj - Olimpijakos 79:74

Valensija - Neptunas 103:65

Turov - EA7 Emporio Armani 96:101

Real Madrid - Anadolu Efes 90:70

Petak:

Nižnji Novgorod - Uniks (18č)

Žalgiris - Dinamo Sasari (18.45č)

Crvena zvezda Telekom - Laboral Kuća (19č)

Alba - Cedevita (20.15č)

Fenerbahče - Bajern Minhen (21č)

Panatinaikos - Bareselona (21č)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.