Galata je „tanka“ za Željkov Fener: Zna se ko je gazda u Istanbulu

Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galata je „tanka“ za Željkov Fener: Zna se ko je gazda u Istanbulu

Ekipa Željka Obradovića prilično lagano nadigrala najvećeg rivala - 87:103

Galatasaraj je "tanak" za Fenerovu mašineriju. Ekipa legendarnog srpskog stratega Željka Obradovića prilično lako je izašla na kraj sa velim rivalom u dvorani Abdi Ipekči, pa nakon četiri odigrane utakmice u Evroligi ima isto toliko pobeda - 87:103 (19:22, 22:26, 23:22, 23:33).

Sastav Ergina Atamana bio je konkurentan na ovom meču samo u prvo četvrtini, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do trenukta kad ga je besprekorno služio šut. Gosti su već u finišu prve deonice uspeli da preuzmu vođstvo, a onda ga do kraja utakmice nisu ispuštali.

Loptu je u trim trenucima najčešće u svoje ruke uzimao Bobi Dikson, koji je nekoliko puta sa linije 6,75 ubijao svaku nadu domaćina da može da se vrati u meč. Dikson je na kraju ubacio 22 poena, ali je gotovo perfektan meč odigrao Kostas Slukas, koji je postigao 24 poena, od čega četiri šuta za tri poena iz četiri pokušaja, a kada se tome pridoda i sedam asistencija, dolazi se do više nego zapaženog učinka. Odličan je bio i Ekpe Judo sa 21 poenom i 13 skokova. Nikola Kalinić je ubacio pet poena.

U finišu treće četvrtine izgledalo je da bi Galatasaraj ipak mogao da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali od nje nije bilo ništa. Fener je na dvocifrenu prednost ponovo otišao sedam minuta pre kraja meča i do kraja je nije ispuštao, već je došao do prilično ozbiljnog košgeterskog učinka.

Najefikasniji kod domaćina bio je Ostin Dej sa 16 postignutih poena.

Drugu pobedu u ovoj sezoni zabeležio je Makabi, koji je vrlo dobrom igrom nadigrao Žalgiris u Kaunasu i naneo mu treći poraz u elitnom takmičenju - 74:87 (16:21, 16:22, 25:21, 17:23).

Najefikasniji u pobedi Ponosa Izraela bio je Endrju Gaudlok sa 18 poena, jedan manje je ubacio Devin Smit, dok je 16 ubacio Soni Vims. Majk Cirbes je ubacio osam poena za 16 minuta na parketu i to sa sto posto uspešnosti šuta iz igre (2/2), ali i sa linije penala (4/4).

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Evroliga: I bez Bogdana, Fener zgazio Galatu, budi se Makabi

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2016

Vicešampin Evrope, Fenerbahče, nastavlja da gazi u Evroligi. Četa Željka Obradovića lako je slavila u gradskom derbiju protiv Galatasaraja u dvorani "Abdi i Pekči" - 103:87...Za goste nije igrao Bogdan Bogdfanović zbog povrede zgloba, ali i bez njega, Fener je lako razbio raštimovani orkestar...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.