FIBA preti suspenzijama zbog ucena Evrolige!

Izvor: Sportske.net, 11.Feb.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA preti suspenzijama zbog ucena Evrolige!

Sukob na relaciji FIBA - Evroliga vrlo brzo bi mogao da eskalira pošto su čelnici elitnog takmičenja počeli da ucenjuju klubove sa "A" licencama, a FIBA već ima spreman odgovor.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) spremna je da uđe u otvoreni rat sa Evroligom, mada se ne može reći da između dve strane već sada ne postoji sukob.

Španska "Marka" prenosi da su čelnici Evrolige počeli da ucenjuju nosioce "A" licenci iz ACB lige, a to su Real Madrid, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Barselona i Laboral Kuća, i da od njih zahtevaju da igračima bude zabranjeno igranje za reprezentaciju tokom sezone.

Dobro je poznato da FIBA želi da implementira sličan sistem kvalifikacija za kontinentalne i svetske šampionate kao što je to slučaj u fudbalu, a očigledno je da takav raspored ne odgovoara Evroligi.

Zbog pomenutih ucena, Međunarodna košarkaška federacija planira kontraudar koji će snažno pogoditi reprezentacije!

Pomenuti izvor navodi da će Španija biti izbačena iz svih takmičenja pod okriljem FIBA ukoliko reprezentativci te zemlje koji igraju u Barseloni, Real Madridu i Labora Kući ne budu nastupali za svoj nacionalni tim.

Još uvek nije poznato da li je Evroliga sa ovakvom vrstom ucene izašla pred sve klubove koji imaju "A" licencu i hoće li eventualno još neke reprezentacije trpeti posledice ukoliko igrači iz evroligaških klubova odbiju pozive u nacionalni tim.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Evroliga ucjenjuje klubove, FIBA prijeti reprezentacijama

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016

MADRID - Evroliga i FIBA definitivno ne mogu zajedno, a kako će izgledati evropska košarka na početku sljedeće sezone još je velika misterija...Ono što je izvjesno jeste da nas očekuje "vrelo" ljeto, kada se bude lomilo kom se carstvu privoljeti...Ipak, iako se tekuća sezona još nije ni primakla...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.