FIBA: Nova Evroliga, Srbiji ni mrvice

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA: Nova Evroliga, Srbiji ni "mrvice"

Čelnici FIBA poslali su u utorak svim evropskim nacionalnim savezima opširan dopis i predlog izgleda i formata takmičenja u novoj EL. To takmičenje bi se igralo pod okriljem FIBA.

Radna grupa FIBA (izvršni komitet) u sastavu: Zoran Radović, Hoze Montero, Kosta Iliev, Kamil Novak, Ljubomir Mandić, Emir Turam, Anderas Zagakis i Alberto Ramon, formulisali su opširan dokument u četiri osnovne tačke.

Ona najznačajnija je svakako format takmičenja i prohodnost klubova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz nacionalnih liga. U čak devet verzija u kojima se rešenja nude od igranja šampionskih timova u domaćim ligama, pa do "poluzatvorene" lige, preko termina igranja mečeva koji bi se igrale subotom i nedeljom?!

Ono što je najinteresantnije za ljubitelje košarke u Srbiji je da se detaljnim pregledom svih verzija i predloga rešenja, nijednom srpskom klubu ni u jednoj verziji ne garantuje mesto u Evroligi, ali zato u nekoliko predloga postoji i garantuje se mesto klubovima iz Poljske ili čak Velike Britanije?!

Takođe, neka rešenja idejno ne odudaraju od sistema takmičenja koje godinama ima Evroliga sa sedištem u Barseloni. Čelnici tog takmičenja u sredu su namerno ili ne, jasno stavili do znanja da ne odstupaju od svog takmičenja, posle potpisivanja novog višegodišnjeg i višemilionskog ugovora sa kompanijom "Turkiš Erlajns" u Istanbulu.

I pored novih okolnosti u vidu ovog pisma nacionalnim savezima, i jakog finansijskog uporišta koje je Evroliga dobila jakim sponzorskim ugovorom, jasno je da rešenje velikog sukoba između Ženeve i Barselone nije blizu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

ŠOK! FIBA poslala dopis o novom formatu Evrolige, a gde je Srbija!?

Izvor: HotSport.rs, 06.Maj.2015

Čelnici FIBA poslali su u utorak svim evropskim nacionalnim savezima opširan dopis i predlog izgleda i formata takmičenja u novoj Evroligi. . . Kako prenosi B92, radna grupa FIBA (izvršni komitet) u sastavu: Zoran Radović, Hoze Montero, Kosta Iliev, kamil Novak, Ljubomir Mandić, Emir Turam, Anderas...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.