F4 Evrolige - Velika pobeda Beograda

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F4 Evrolige - ''Velika pobeda Beograda''

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak rekao je danas da je dobijanje organizacije fajnal–fora košarkaške Evrolige 2018. godine velika pobeda Beograda.

On je istakao da je konkurencija za domaćinstvo bila vrlo jaka, jer je srpska prestonica naspram sebe imala Pariz, Istanbul i Moskvu.

"Ideja da se u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << organizuje završni turnir Evrolige postoji već 10 godina, odnosno od završetka izgradnje Beogradske arene, a evo deceniju i dve godine kasnije taj san će se konačno i ostvariti", rekao je Gak, prenosi Beoinfo.



"Sama činjenica da smo ispred tih gradova predstavlja veliko priznanje. U pitanju je najveće klupsko takmičenje posle fudbalske Lige šampiona i zaista smatram da smo uradili veliku stvar. Potrudićemo se da u naredne dve godine promovišemo Beograd i Srbiju na najbolji način, a kruna svega će biti pomenuti završni vikend najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja",
rekao je Gak.

Gak je podsetio da u grad u kome se održava fajnal-for ne dolaze samo navijači koji imaju karte, već i mnogo onih koji žele da osete celu atmosferu, zbog čega će korist imati svi.

"Primera radi, u Berlinu, gde je organizovan poslednji fajnal-for, kroz fan zonu je prošlo čak milion ljudi, što je fenomenalno", rekao je gradski sekretar i izrazio nadu da se će neki od srpskih klubova naći u konkurenciji za osvajanje titule.

Čelnici Evrolige i gradonačelnik Beograda Siniša Mali traba da ozvaniče dogovor o domaćinstvu fajnal-fora 2018. sredinom naredne sedmice, dodaje se u saopštenju Beoinfa.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Pariz

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.