Evroliga duboko žali zbog ubistva navijača

Izvor: RTS, 22.Nov.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga duboko žali zbog ubistva navijača

Košarkaška Evroliga izrazila je najdublje žaljenje i saučešće zbog ubistva navijača Crvene zvezde uoči meča sa Galatasarajem i osudila nasilje kojim se uništava sportski fuh takmičenja.

Dvadesetpetogodišnji navijač Crvene zvezde Marko Ivković izboden je u petak uveče na smrt u sukobu navijača sa pristalicama Galatasaraja. Evroliga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zato zatražila od oba kluba i turskih vlasti da istraže pozadinu ovog zločina, kako bi potom procenila eventualne mere koje treba preduzeti.

"Ova tragedija vređa istinski sportski duh", rekao je predsednik i direktor Evrolige Đordi Bertomeu. On je naglasio da nasilju nema mesta u sportu i sportskim dvoranama.

"Rivali treba da poštuju jedni druge i da budu posvećeni istim idealima, koji bi trebal da ih povezuju", rekao je Bertomeu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.