EL: Stotka Fenera u derbiju, dobio i Makabi

Izvor: B92, 28.Okt.2016, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: "Stotka" Fenera u derbiju, dobio i Makabi

Košarkaši Fenerbahčea i Makabija ostvarili su pobede na gostovanjima u četvrtom kolu Evrolige.

Fenerbahče je nadigrao najvećeg rivala Galatasaraj 103:87 u istanbulskom derbiju, uz 5 poena (2/6 iz igre), 4 skoka i 2 asistencija Nikole Kalinića za 15 minuta, dok Bogdan Bogdanović nije igrao zbog povrede.

Makabi je bez većih problema nadigrao Žalgiris 87:74 u Kaunasu, sa petoricom igrača koji su imali dvocifren učinak.

Nakon početnog vođstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Galate 15:7, Bobi Dikson i Ekpe Judo su preokrenuli rezultat već do kraja prve četvrtine, nakon čega se raspucao i Kostas Slukas, pa je Fener bez mnogo problema stigao do četvrte pobede u nizu.

Najefikasniji je bio Slukas sa 24 poena i 7 asistencija, Dikson je dodao 22, a Judo 21 uz 13 uhvaćenih lopti. Galatu je predvodio Ostin Daj sa 16 poena, 15 je dodao Ras Smit, 14 je ubacio Džastin Dentnom, dok je Vladimir Micov meč završio sa 13 poena (5/10) uz 3 asistencije, a većinu je dao u prvom poluvremenu.

Makabi je predvodđen Devinom Smitom i Sonijem Vimsom sa 18 poena u prvom poluvremenu stekao dvocifrenu razliku koju u nastavku nije ispuštao. Najefikasniji u pobedi na kraju je bio Endru Gaudlok sa 18 poena, ali je izgubio 5 lopti. Smit je meč završio sa 17, a Vims sa 16.

Domaći Žalgiris je predvodio sjajni Lukas Lekaviču sa 16 poena, 8 skokova i 6 asistencija, a dostojno ga je pratio samo Kevin Pangos sa 11 poena. Leo Vesterman je ubacio 9 poena uz 7 asistencija, ali je imao i pet izgubljenih lopti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.