EL: Kalinić i Judo savršeni, Fener u finalu!

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Kalinić i Judo savršeni, Fener u finalu!

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale Evrolige drugu godinu uzastopno pobedom protiv Real Madrida u Istanbulu rezultatom 84:75.

Ekipa Željka Obradovića pre dve godine je poražena u polufinalu, prošle je u finalu izgubila posle produžetka, a sada će imati priliku da osvoji prvi trofej Evrolige protiv Olimpijakosa.

Od samog početka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << drugog polufinala Fener je nametnuo svoj stil igre i preuzeo je vođstvo koje do kraja nije ispuštao.

Nikola Kalinić je bio ključni igrač turske ekipe na ovom meču uz Ekpea Judoa. Radio je kao i obično sve i u odbrani i u napadu, i bio je najzaslužniji što je Fener već sredinom prve deonice došao do dvocifrenog vođstva.

Real se sredinom druge deonice spustio na samo -2 serijom trojki, ali je ubrzo stigao odgovor Fenera koji je na poluvremenu imao +10. U nastavku meča Real se u samo nekoliko navrata spustio na jednocifreni deficit, a poslednju šansu Madriđani su imali sredinom poslednje deonice kada su smanjili na 68:60.

Ipak, Fener je imao odgovor na sve i u nedelju će pokušati da postane prvi turski klub sa trofejom Evrolige, a Obradović će se boriti za svoju devetu titulu u najjačem evropskom takmičenju.

Kalinić je završio sa 12 poena, 6 skokova, 6 asistencija i 4 ukradene lopte. Judo je takođe blistao sa 18 poena, 12 skokova i 8 asistencija, a Bogdan Bogdanović je dodao 14 poena i 6 skokova, ali i 6 izgubljenih lopti. Na drugoj strani, Serhio Ljulj je ubacio 28, a Džejsi Kerol 21 poen.

Rival Fenerbahčeu biće Olimpijakos koji je prethodno pobedio CSKA sa 82:78.

Meč ste mogli da pratite na Sportklubu:

Oba trenera su se na startu odlučila na očekivane petorke:

Here is your Starting 5 lineup for #FNBRMB!

Watch it LIVE NOW on https://t.co/J0gi1gsj45

⤵️ #F4GLORYpic.twitter.com/uwXRTsKQ03

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.