Bobi opet najbolji, Đentile MVP kola

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi opet najbolji, Đentile MVP kola

Košarkaš Armanija Alesandro Đentile najkorisniji je igrač 12. kola Top 16 faze Evrolige, pošto je sa 29 poena doprineo pobedi Armanija nad Laboralom (99:85).

On je došao do rekorda karijere po košgeterskom učinku i ostvarenom indeksu (30), koji je nadmašio Boban Marjanović (40).

Drugi put uzastopno je gorostasni centar Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio najbolji, ali je izostala pobeda tima Dejana Radonjića, pa samim tim i MVP priznanje. On je u porazu od Albe (73:68) imao 27 poena (9-12 iz igre), 10 skokova i dve blokade.

Marjanović je i najbolji u Evroligi po skokovima (prosečno 10.4 po meču, 10.1 u Top 16), dok je plejmejker CSKA Miloš Teodosić najbolji asistent (7.1 po utakmici).

U poslednjem kolu, dabl-dabl su zabeležili samo Marjanović, Pritezis, Dario Šarić i Nemanja Bjelica iz Fenerbahčea (15 poena i 11 skokova).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.