Bertomeu zove Francuze, visi šampion ABA lige?

Izvor: Sportske.net, 01.Dec.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu zove Francuze, 'visi' šampion ABA lige?

Ukoliko neko od predstavnika francuske košarkaške lige prihvati ponudu Evrolige i prikloni se novoformiranom formatu ovog takmičenja šampion ABA lige mogao bi da ostane bez mesta u eliti.

Nakon što su čelnici Evrolige doneli odluku o reorganizaciji elitnog takmičenja i pravljenju "privatne lige" od 16 klubova sve se češće spekuliše o sudbini klubova >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji se takmiče u ABA ligi.

Za sada je izvesno to da je 11 mesta u novom formatu Evrolige već zauzeto za klubove sa "A" licencama, dok će po jedno mesto pripasti šampionu Bundeslige, prvaku Evrokupa i pobedniku kvalifikacija.

Pretposlednje mesto u evropskoj eliti najverovatnije će pripasti nekom od bogatih ruskih klubova, a već sada je izvesno da šampionu ABA lige nije zagarantovano učešće u Evroligi.

Kako trenutno stoje stvari, Đordi Bertomeu i njegovi saradnici žele da "vrbuju" jedan od francuskih klubova i ukoliko se to dogodi šampion ABA lige ostao bi bez direktnog plasmana u Evroligi.

Francuski košarkaški savez i tamošnji klubovi trenutno su nešto naklonjeniji FIBA i njenom konceptu Lige šampiona, premda bi bogata finansijska ponuda Evrolige mogla da utiče na promenu kursa francuskih klubova.

Recimo i to da je jedan od aduta FIBA bio Panatinaikos koji godinama unazad ima loše odnose sa čelnicima Evrolige, ali je grčki klub u ponedeljak parafirao dugovor sa Đordijem Bertomeuom i pristao da nastupa u novom formatu elitnog košarkaškog takmičenja.

Kakva sudbina čeka šampiona ABA lige verovatno nećemo znati još neko vreme ali je izvesno da se klubovi iz regiona ništa ne pitaju niti o bilo čemu odlučuju što je poražavajuća istina.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.