ABA liga: U Barselonu na pregovore

Izvor: TV Arena Sport, 01.Dec.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga: U Barselonu na pregovore

Čelnici nove ABA j.t.d. lige, sa kojom Evroliga zvanično nema ugovor, putuju u Barselonu na pregovore sa čelnicima ove organizacije.

Od prvog dana na ovim prostorima širila se zebnja hoće li ABA liga uopšte imati predstavnika u novoj Evroligi,

Odgovore na neka pitanja mogla bi da čuje delegacija regionalnog takmičenja, koja će se u sredu sastati sa najmoćnijim čovekom evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << košarke Đordijem Bertomeuom. U ABA j.t.d. ligi nadaju se da će jedno od tri sigurna mesta za šampione takmičenja, pored nezvanično najavljenih Nemaca i Francuza, imati i ABA.

Evroliga je ponudila desetogodišnje ugovore Efesu, Fenerbahčeu, Realu, Barseloni, Laboral Kući, Olimpijakosu, Panatinaikosu, CSKA iz Moskve, Armaniju, Makabiju i Žalgirisu.

Svi klubovi su prihvatili ponude i potpisali saradnju. Oni će biti sigurni učesnici Evrolige u narednoj deceniji, koja će biti igrana po ligaškom sistemu, svako sa svakim.

Evroliga, pored ovih 11 zaštićenih učesnika, zove još tri lige na saradnju, gde će nacionalni šampioni biti učesnici najjačeg takmičenja u Evropi.

Obezbedite naš paket na vreme i pratite vaša omiljena takmičenja. 
Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije.

Nastavak na TV Arena Sport...






Povezane vesti

B92: Za šampiona ABA nema mesta u Evroligi?

Izvor: B92, 01.Dec.2015

Ukoliko se neki od francuskih klubova prikloni novom formatu Evrolige, umesto Lige šampiona FIBA, ABA liga ostaje bez mesta u eliti, nezvanično saznaje B92...Evroliga je nedavno potpisala desetogodišnji ugovor sa kompanijom IMG, sa namerom da naredne decenije transformiše najpopularnije evropsko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.