Eva Ras zatvorila prokupački Festival kratkog filma

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eva Ras zatvorila prokupački Festival kratkog filma

Prokupački festival kratkog filma, koji je ove godine održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije u saradnji sa Opštinom Prokuplje, završen je revijom nagrađenih filmova i uručenjem priznanja.

Na svečanosti povodom zatvaranja Festivala koji se u Prokuplju održava četvrtu godinu za redom prisustvovala je i glumica Eva Ras, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mnoga druga poznata imena iz sveta kratkog filma. Žiri Festivala koga su činili filmski kritičar Dejan Dabić iz Niša i reditelj Žikica Jovanović iz Prokuplja dodelili su nagradu u kategoriji animiranog filma, filmu „String“ iz Španije.

U kategoriji dokumentarnog filma dodeljujene su dve specijalne nagrade filmovima „On the edge“ iz Izraela i „Ecvador“ iz Ekvadora, dok je za najbolji eksperimentalni fim nagrada pripala ostvarenju  „Outside the Paranthesis“ iz Španije. Za najbolji film u kategoriji kratkog igranog filma proglašen je „5 ways 2 die“ sa Kipra, ali je u istoj kategoriji specijalnu nagradu dobio i „Pan-Demia“ iz Španije. Kada je reč o kategoriji domaćeg filma nagradu za najbolji film podelili su filmovi „9 dana“ Strahinje Savića i „Drawn“ Dušana Babića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.