Srbi zaustavili kolonu Euleksovih vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi zaustavili kolonu Euleksovih vozila

ZUBIN POTOK -

Na putu Kosovska Mitrovica - Zubin Potok Srbi su danas u mestu Banov Do zaustavili kolonu vozila Euleksa koja se uputila ka prelazu Jarinje, a ubrzo potom vojnici bugarskog kontingenta Kfora postavili su kontrolni punkt na ulazu u selo Žitkovac koje vodi ka Banovom Dolu.

Srbi su put koloni od šest vozila Euleksa nešto posle 10 sati preprečili balvanima.

Vojnici bugarskog kontingenta Kfora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod punom ratnom opremom na kontrolnom punktu na ulazu u selo Žitkovac kontrolišu vozila, pa je saobraćaj blokiran i u oba pravca formirane su kolone vozila.

Nezadovoljni akcijom Kfora Srbi iz Žitkovca su se okupili oko kontrolnog punkta, a u toku su razgovori pripadnika Euleksa i predstavnika Srba.

I u mestu Jagnjenica Kfor je postavio kontrolni punkt, pa je put Zubin Potok - Zvečan - Kosovska Mitrovica u potpunoj blokadi.

Euleks je proteklih dana delio letke u kojima obaveštava Srbe sa severa Kosova da će morati da imaju kosovska dokumenta - lične karte, vozačke dozvole, registarske tablice, što oni ne prihvataju i zahtevaju da Euleks ostane statusno neutralan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi balvanima zaustavili kolonu Euleksa

Izvor: Mondo, 08.Mar.2012

Na putu Kosovska Mitrovica - Zubin Potok Srbi su danas u mestu Banov Do zaustavili kolonu vozila Euleksa koja se uputila ka prelazu Jarinje.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.