Potrebna hitna revizija Euleksa

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potrebna hitna revizija Euleksa"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić založio se za hitnu reviziju Euleksa na Kosovu i Metohiji.

On je naveo da pravosudni organi moraju da ispitaju navode liste Politika, koji tužioca te misije optužuju da je krivotvorio dokaze u slučaju protiv Olivera Ivanovića.

"Ivanović je najumereniji političar na KiM i njegovo držanje u zatvoru je udarac za vladavinu prava", rekao je Đurić za Radio Beograda.

Đurić smatra da je veoma važno da pravosudni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organi ispitaju navode Politike jer je, kako kaže, reč o najstarijem listu koji sa takvom informacijom ne bi izlazio u javnost da nema dokaze za tako nešto.

Politika, naime, piše da je specijalni tužilac Euleksa Cezari Mihalčuk u optužnici protiv Ivanovića krivotvorio navode iz dopisa MUP-a Srbije.

List navodi da u optužnici piše da odgovor Beograda "sadrži indikacije da je tokom rata okrivljeni mozda bio rezervista specijalne policijske jedinice pri MUP-u" i da se tužilac pri tome pozvao na zvaničan dokument MUP-a, preciznije na Upravu Odeljenja za otkrivanje ratnih zločina i navode da je "dalje naznačeno da to ne može da se potvrdi, jer MUP nema nikakvu dokumentaciju povodom toga".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đurić: Neophodna hitna revizija Euleksa

Izvor: RTS, 30.Okt.2014

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić založio se za hitnu reviziju Euleksa, kao i da pravosudni organi ispitaju navode lista "Politika", koji tužioca te misije optužuju da je krivotvorio dokaze u slučaju protiv Olivera Ivanovića...Marko Đurić je, gostujući u emisiji Talasanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.