Podignuta optužnica protiv Olivera Ivanovića i još četvorice Srba

Izvor: Kurir, 13.Avg.2014, 02:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Olivera Ivanovića i još četvorice Srba

Pored Ivanovića, tužilac Euleksa je ispred Specijalnog tužilaštva podigao je otpužnicu i protiv Dragoljuba Delibašića, Ilije i Nebojše Vujačića i Aleksandra Lazovića

KOSOVSKA MITROVICA - Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv lidera Građanske inicijateive SDP Olivera Ivanovića i još četvorice Srba, rekao je u utorak veče advokat Miodrag Brkljač.

Pored Ivanovića, tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Euleksa je ispred Specijalnog tužilaštva podigao je otpužnicu i protiv Dragoljuba Delibašića, Ilije i Nebojše Vujačića i Aleksandra Lazovića, rekao je Brkljač za portal "Kos sev".

Prema njegovim rečima sva petorica se opširnom zajedničkom optužbom terete za teške zločine nad albanskim stanovništvom.

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je da je tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilastva Kosova u ponedeljak podigao optužnicu protiv petoro okrivljenih pred Osnovnim sudom u Severnoj Mitrovici, ali nije mogla da precizira identitet lica koja su optužena.

Jedan od okrivljenih optužen je za podsticanje na izvršenje ratnih zločina aprila 1999. godine, a takode je optužen da je zajedno sa drugim okrivljenim podsticao na saizvršilaštvo u izvršenju krivicnih dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju februara 2000. godine, rekla je Nikolic Solomon.

Troje ostalih okrivljenih optuženo je za krivicna dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju koja su izvršena februara 2000. godine.

Vlada Srbije dala je garancije da ce Ivanovic, koji se u pritvoru nalazi skoro sedam meseci, ako mu se omoguci odbrana sa slobode, u svakom trenutku biti dostupan ovdašnjem pravosudu.

Pretpretresni sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici sa druge strane smatrao je da postoji rizik od bekstva i rizik da bi Ivanović mogao da utice na svedoke zbog cega mu nije dozvoljena odbrana sa slobode.

On je uhapšen je 27. januara, a nakon više od mesec provedenih u pritvoru u Prištini oko nedelju dana je štrajkovao gladu zahtevajuci da bude premešten u zatvor u Severnoj Mitrovici što se i dogodilo 12. marta.

Vlada Srbije garancije je dala i za penzionisanog pukovnika MUP-a Dragoljuba Delibašića, bivšeg komandira policije u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica protiv Olivera Ivanovića i još četvorice Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2014

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i još četvorice Srba, rekao je večeras advokat Miodrag Brkljač...Pored Ivanovića, tužilac Euleksa je ispred Specijalnog tužilaštva podigao je otpužnicu i protiv Dragoljuba Delibašića,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.