Nemačka pozdravila odluke o Euleksu i sudu

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka pozdravila odluke o Euleksu i sudu

Nemačka je danas pozdravila odluku kosovskog parlamenta o produžetku mandata misije Euleksa i formiranju specijalnog suda za ratne zločine, koji bi trebalo da omogući istraživanje navoda Dika Martija u izveštaju Savetu Evrope.

"Široka saglasnost u parlamentu svedočanstvo je zrelosti i svesti o odgovornosti jedne velike većine politički odgovornih na Kosovu", rekao je jedan portparol nemačkog Ministarstva inostranih poslova, saopštilo je Ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Kosovo se time jasno izjasnilo za jurističko suočavanje sa zločinima, takođe, u visoko-političkim slučajevima", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je odluka kosovskog parlamenta, istovremeno, jasan znak za nastavak uske zajedničke saradnje sa Evropskom unijom u državno-pravnoj oblasti i sigurnosnim strukturama, kao i znak približavanja zemlje EU.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.