Meuči: Pitanje nestalih važno za Euleks

Izvor: RTS, 29.Avg.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meuči: Pitanje nestalih važno za Euleks

Šef misije Euleks na Kosovu Gabriel Meuči kaže da je pitanje nestalih lica na Kosovu od izuzetnog značaja za misiju Euleksa i ona daje svoj stručni doprinos naporima u potrazi za nestalima.
Gabriel Meuči je u poruci povodom Međunarodnog dana nestalih lica, 30. avgusta, istakao da je ovo veoma važno pitanje koje pogađa brojne porodice na Kosovu i koje je od izuzetnog značaja za misiju, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

Euleks daje svoj doprinos naporima koje Kosovo ulaže u potrazi za nestalima uz pomoć ekipe forenzičkih stručnjaka.
Oni nastavljaju da rade zajedno sa Odeljenjem za sudsku medicinu pri kosovskom ministarstvu pravde u intenzivnim naporima na rasvetljavanju sudbine nestalih lica.
Tokom proteklih nekoliko godina Euleks je lokalnim ekipama na terenu pružao obuku u obavljanju procene lokacija i ekshumaciji, u cilju jačanja kapaciteta Kosova u ovom teškom procesu potrage za nestalima.
Od decembra 2008. godine, kada je Euleks počeo da radi sa Odeljenjem za sudsku medicinu , porodicama su vraćeni posmrtni ostaci 483 žrtve.
Ovaj broj obuhvata 381 nestalo lice, pronađeno nakon intenzivnog rada na terenu i laboratorijskih analiza.
Iz Euleksa poručuju da ostaju posvećeni pružanju podrške kosovskim institucijama svojom ekspertizom u oblasti sudske medicine, kako bi se što pre rasvetlila sudbina nestalih lica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pitanje nestalih važno za misiju Euleksa

Izvor: Studio B, 29.Avg.2015

Pitanje nestalih lica na Kosovu je od izuzetnog značaja za misiju Euleksa i ona daje svoj stručni doprinos naporima u potrazi za nestalima, poručuju iz te misije navodeći da su od decembra 2008. godine porodicama vraćeni posmrtni ostaci 483 žrtve...Šef misije Euleks na Kosovu Gabriel Meuči je...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.