Krasnići u Briselu o Ljimaju i sudu Euleksa

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići u Briselu o Ljimaju i sudu Euleksa

Bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je danas da je u Briselu imao više susreta sa poslanicima Evropskog parlamente sa kojima je razgovaro o političkoj situaciji na Kosovu, kao i "sumnjama za politizovanje suda Euleksa u slučaju Fatmira Ljimaja".

Kako prenosi "Koha ditore", Krasnići, koji je predsednik nacionalnog saveta parlamentarne stranke "Inicijativa za Kosovo", sastao se sa izvestiocem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Kosovo Ulrikom Lunaček i poslanikom Eduardom Kukanom i rekao da je bilo pokušaja "političkih pritisaka na štetu Ljimaja", lidera "Inicijative za Kosovo".

Krasnići je rekao da je tražio od sagovornika u Briselu da se angažuju i obezbede primenu zakona i pravde.

On je dodao da je izrazio zabrinutost povodom slučajeva koje je objavila "Koha ditore", a po kojima je jedan sudija Euleksa izrazio spremnost da osudi Ljimaja i da pritom nije imao uvid u slučaj "Klečka".

Krasnići je rekao da su njegovi sagovornici izrazili spremnost da istraga "o zloupotrebi u Eeuleksu bude detaljno ispitana", prenosi "Koha Ditore".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.