Korupcija zahvatila sam vrh Euleksa

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2014, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Korupcija zahvatila sam vrh Euleksa"

Suspendovana tužiteljka Euleksa Mari Bamije izjavila je da je korupcija zahvatila sam vrh evropske pravosudne misije i da istragu o tome treba da vodi spoljno nezavisno telo.

"Gde god bacite pogled na Kosovu vidite korupciju", rekla je Bamije za briselski portal "EuObzerver" tvrdeći da je opšta korupcija zahvatila i visoke funkcionere Euleksa koji dolaze iz siromašnijih zemalja u kojima je korupcija endemska.

"Neću da kažem da su svi Italijani, Grci ili Rumuni korumpirani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali oni koji dolaze iz nekih drugih delova Evrope su možda manje podložni tome", kazala je britanska tužiteljka, koja se nalazi u centru skandala koji potresa Euleks. Afera je počela kada je prištinska "Koha ditore" ove nedelje počela feljton o korupciji u vrhu Euleksa, a Euleks suspendovao Bamije zbog sumnje da je dostavila novinarima informacije.

Iz tekstova, koji su potkrepljeni dokumentima, proizilazi da je italijanski predsednik međunarodnog suda Frančesko Flori uzeo više od 300.000 evra da bi oslobodio optužene za teška krivična dela i da je visoka funkcionerka Jaroslava Novotna, koja je Čehinja, održavala neprimerene kontakte sa optuženim licima.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.