Ivanović: Potrebni su mi ozbiljni zdravstveni pregledi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Potrebni su mi ozbiljni zdravstveni pregledi

Lider SDP-a Oliver Ivanović, smatra da bi glavni razlog za njegovo hapšenje mogao biti u potrebi Euleksa da smanji nezadovoljstvo među Albancima, zbog produženja mandata te misije na Kosovu do 2016. godine i kaže da su mu potrebni "ozbiljni" zdravstveni pregledi.

"Imam potrebu za ozbiljnim zdravstvenim pregledima i ispitivanjima koja se ne mogu obaviti u pritvorskoj jedinici, ali ne verujem da će Euleks imati razumevanja za moje zdravstvene potrebe, jer po njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mišljenju to može izazvati okupljanje Srba i bekstvo", ocenio je Ivanović u intervjuu za današnju "Politiku".

Redakcija lista navodi da mu je pitanja poslala dan pre podizanja optužnice, a odgovore dobila na dan uručenja, u ponedeljak po podne.

Ivanović je rekao i da njegovo hapšenje može, ali ne mora, da bude u direktnoj vezi s njegovim gotovo izvesnim izborom za gradonačelnika severne Mitrovice.

"Moji politički stavovi su bili jasni i mnogo pre izbora. Severne opštine treba da izaberu svoje skupštine i gradonačelnike, ne zbog toga što to traži Priština i zbog sugestija vlade Srbije sa kojom Srbi sa KiM moraju imati najbolje moguće odnose, nego zato što je to potrebno građanima tih opština", naglasio je Ivanović.

Ivanović je naglasio i da se nikada više ne smeju ponoviti neslaganja četiri predsednika opština i Vlade Srbije, bez obzira na to ko tu vladu čini.

"To je ključ našeg opstanka: saradnja sa Prištinom samo onoliko koliko nam nalažu zajednički interesi, tj. nikakvi politički ustupci ako to nije dogovoreno s Beogradom", poručio je Ivanović.

Na pitanje da li dolazi u obzir da Hašim Tači i dalje bude u vladi, Ivanović je odgovorio da je Tači do sada stvorio neprijatelje u svim ostalim strankama, zbog čega niko neće s njim u koaliciju, ali zato ima svoju infrastrukturu u svim institucijama, javnoj administraciji, javnim preduzećima itd.

"To znači: teško bez Tačija, još teže s njim!", zaključio je Ivanović.

Ivanović je za "Politiku" rekao i da su novi izbori na Kosovu nepoželjni, ali da je uveren da će biti vanrednih izbora.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.