GODIŠNJICA UBISTVA ŽANDARMA: I dalje se ne zna ko je ubio Stevana Sinđelića

Izvor: Kurir, 28.Avg.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GODIŠNJICA UBISTVA ŽANDARMA: I dalje se ne zna ko je ubio Stevana Sinđelića

Ni porodica Stevana Sinđelića, ni srpska javnost, i dalje nisu dobili odgovor ko je usmrtio Stevana, kao ni dokle je istraga stigla, poručuje Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je danas, povodom godišnjice ubistva žandarma Stevana Sinđelića, otvoreno pismo šefu misije Euleksa Gabrijeleu Meučiju, u kome ukazuje da još uvek nije poznato ko je ubio žandarma i dokle je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stigla istraga.

Stefanović u pismu navodi da se danas navršava godinu dana od brutalnog terorističkog napada, kada su iz zasede još uvek nepoznata lica osula paljbu iz automatskog oružja na pripadnike srpske Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti, kada je ubijen Sinđelić, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

"Prilikom našeg poslednjeg susreta prošle godine, predao sam vam sva saznanja do kojih je došao MUP Srbije u ovom slučaju. Ni porodica Stevana Sinđelića, ni srpska javnost, i dalje nisu dobili odgovor ko je usmrtio Stevana, kao ni dokle je istraga stigla", poručuje Stefanović.

Uz napomenu da je napad na srpskog policajca napad na državu, Stefanović najavljuje da će kao ministar unutrašnjih poslova nastaviti da insistira na hapšenju počinilaca, kao i na njihovom privođenju pravdi zbog zločina koji su počinili.

"To, uostalom dugujete Stevanovoj porodici i građanima Srbije. Tako će i misija Euleksa poslati jasnu poruku o svojoj neutralnosti i dokazati da su za vas teroristički napadi nedopustivi, a svi građani jednaki, pa će se i srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji osećati bezbednije", kaže Stefanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović od Euleksa traži rezultate istrage o ubistvu žandarma

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je danas, povodom godišnjice ubistva žandarma Stevana Sinđelića, pismo šefu Misije Euleksa Gabrijeleu Meučiju, u kojem ga je podsetio da ni srpska javnost ni porodica policajca nisu dobili odgovor ko ga je ubio, niti dokle je stigla istraga..."Prilikom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.