Euleks podigao optužnicu protiv novinara i biznismena

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks podigao optužnicu protiv novinara i biznismena

Evropska misija za vladavinu prava Euleks je u okviru dosijea "slučaja Drenica" podigao optužnicu protiv novinara Milaima Zeke i biznismena Rustema Rukolija.

Za novinara Zeku se sumnja da je učinio krivično delo kršenja tajnosti jer je na javnom servisu RTK prikazivao izjavu zašticenog svedoka u slučaju "Dreničke grupe", dok se biznismen Rukoli sumnjiči za pokušaj sprečavanja obavljanja zvanične procedure, javljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mediji u Prištini.

Kako je navedeno u saopštenju Euleksa, međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) podneo je danas optužnicu protiv dvoje osumnjičenih za krivično delo povrede tajnosti postupka u vezi sa takozvanim ''slučajem Drenica''.

Oboje osumnjičenih terete se za krivično delo povrede tajnosti postupka, a jedan od njih tereti i za pokušaj ometanja dokaza ili službenog postupka.

Međunarodni tužilac podneo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Mitrovici. Krivična dela su u vezi sa takozvanim ''slučajem Drenica'', a slučaj istražuje međunarodni tužilac iz KSTK.

Međunarodni tužilac Euleksa Mauricio Salustro podigao je 8. novembra prošle godine u Osnovnom sudu u Mitrovici optužžnicu protiv 15 bivšših pripadnika OVK, poznatih kao "Drenička grupa" zbog zločina nad civilima 1998-99.godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.