Danas saznaje: Bernd Borhart odlazi s čela Euleksa

Izvor: Danas, 21.Sep.2014, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas saznaje: Bernd Borhart odlazi s čela Euleksa

Priština, Beograd - Šef Misije Euleksa Bernd Borhart odlazi sa te funkcije, potvrđeno je Danasu u Misiji Euleksa u Prištini.

Kako objašnjavaju, Borhart će u narednih desetak dana otići sa tog mesta nakon skoro dvogodišnjeg mandata. On će se vratiti u Ministarstvo inostranih poslova Nemačke, odakle je u decembru 2012. i došao na mesto šefa Misije Euleksa.


Borhart je pre dolaska u Prištinu radio kao koordinator za nemački kadar u međunarodnim organizacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke u Berlinu, a od 2007. do 2010. bio je ambasador Nemačke u Albaniji. Osim brojnih diplomatskih funkcija u nemačkoj administraciji i u Evropskoj uniji, Borhart je bio i šef Nemačke kancelarije na Kosovu i zamenik šefa Verifikacione misije na Kosovu.

Pre Borharta na mestu šefa Misije bili su francuski general-pukovnik Gzavije But de Marnak (2010-2012) i francuski general potpukovnik Iv de Kermabona (2008-2010).

Misija Euleksa na Kosovu počela je svoj mandat 2008. godine, a glavni zadatak joj je podrška kosovskim vlastima u oblasti vladavine prava, naročito u oblasti policije, sudstva i carine. Savet zemalja Evropske unije produžio je nedavno mandat Euleksa na Kosovu do 14. juna 2016. godine. To znači da će ta misija Evropske unije u naredne dve godine ubrzano preneti svoje aktivnosti lokalnim vlastima, kao i drugim evropskim institucijama. Euleks će, kako najavljuju iz ove misije, u naredne dve godine ima ulogu mentora i savetodavca u oblasti vladavine prava.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borhart odlazi s čela Euleksa

Izvor: B92, 21.Sep.2014

Šef Misije Euleksa Bernd Borhart odlazi sa te funkcije, potvrđeno je Danasu u Misiji Euleksa u Prištini...Kako objašnjavaju, Borhart će u narednih desetak dana otići sa tog mesta nakon skoro dvogodišnjeg mandata. On će se vratiti u Ministarstvo inostranih poslova Nemačke, odakle je u decembru...

Nastavak na B92...

Kosovo:Odlazi šef Euleksa, dolaze američki vojnici

Izvor: Mondo, 22.Sep.2014, 10:13

Šef Misije Euleksa Bernd Borhart odlazi sa te funkcije, potvrđeno je "Danasu" u Misiji Euleksa u Prištini...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Istovremeno, prištinski mediji navode da će oko 350 američkih vojnika početi narednog meseca saradnju sa policijom Kosova i jednicima EU...

Nastavak na Mondo...

Bernd Borhart odlazi s čela Euleksa

Izvor: Blic, 22.Sep.2014

Šef Misije Euleksa Bernd Borhart odlazi sa te funkcije, prenosi Danas. Ova informacija je kako se navodi potvrđena listu u Misiji Euleksa u Prištini...Prema pisanju Danasa, Borhart će u narednih desetak dana otići sa tog mesta nakon skoro dvogodišnjeg mandata. On će se vratiti u Ministarstvo inostranih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.