DSS: Zastrašivanja Srba na severu

Izvor: Akter, 01.Sep.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Zastrašivanja Srba na severu

Demokratska stranka Srbije smatra da je izdavanje naloga za hapšenje bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika Zubinog Potoka predstavlja dalji vid zastrašivanja Srba, na severu od strane Misije Euleks i prištinskih vlasti

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić je na konferenciji za novinare istovremeo kritikovao Vladu Srbije zbog izostanka reakacije u cilju zaštite Srba.

Samardžić je rekao i da izdavanje naloga za hapšenje za Stevana Vulovića i Slavišu Ristića >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << "nije privatno već državno pitanje" i da je pitanje njihove zaštite i pitanje "zaštite svih Srba na Kosovu".

Prema njegovim rečimja, Misija Euleks i prištinske vlasti, po principu "kadija te tuži kadija ti sudi", kroz naloge za hapšenje i razne spisove posebno zastrašuju političke predstavnike Srba na severu Kosova.

Vulović je osumnjičen za organizovanje bekstva lica lišenih slobode, a Ristić za ugrožavanje UN i pridruženog osoblja te teško ubistvo, saopšteno je juče iz Euleks uz najavu da će biti uhapšeni ako se pojave na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.