Izvor: Scandal.rs, 26.Okt.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znamo da ne smemo da legnemo sa šminkom, a ovo su posledice koje ćete snositi

Da li vam se desilo da zaboravite na sve gorenavedeno i da zbog preteranog umora zapsite ispred televizora ili nakon što se kasno vratite posle žurke, jednostavno nemate snage za sebe?

Ako ste podtvrdno odgovorili, onda ne bi trebalo da zanemarite ovaj tekst.

Tokom dana, dok ste na poslu, fakultetu, u prevozu, na putovanju, šminka koju ste ujutru naneli na lice pokupi sve moguće bakterije i štetne radikale iz vazduha. Iako toga nismo svesne i ne osećamo ga fizički, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << se dešava i sada dok ovo čitate.

Ti nestabilni molekulu razgrađuju kolagen u koži i ubrzavaju proces starenja, od čega strahuje svaka dama.

Ne skidati šminku pre spavanja, jedna je od najgorih stvari što svaka žena može da učini za sebe – objašnjava dermatolog Džoel Šlezinger.

Takođe, doktorka Vitni Bouvi tvrdi da je šminka najgolji neprijatelj za vašu kožu, a naročito kada sa njom prespavate.

– Sve vrste šminke su štetne, ali neki proizvodi su gori od ostalih. Podloge i puderi, naročito na uljanoj bazi mogu blokirati pore i sprečiti kožu da diše – ističe Bouvi.

Pročitajte i… Slobodno bacite ove kozmetičke proizvode u kantu, više vam nikada neće trebati!

Ostatak teksta pročitajte ovde: Znamo da ne smemo da legnemo sa šminkom, a ovo su posledice koje ćete snositi

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.