Izvor: Scandal.rs, 12.Avg.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učili su nas da je tuširanje zdravo, ali izgleda da NIJE baš tako

Mnogi ljudi preteruju, pa pod tuš odlaze i do nekoliko puta dnevno. iskreno, nemoguće je zaprljati se toliko da je pranje potrebno više od jednom dnevno. Međutim, istraživanje koje je sproveo Reader’s Digest pokazuje da nije baš preporučljivo kupati se tako često. Evo i razloga:

Koža postaje suva, crvena i sklona alergijama

Koža kao najveći ljudski organ služi da štiti čitavo vaše telo od neželjenih bakterija. Međutim, preterano tuširanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << koje podrazumeva više puta dnevno, naročito u zimskim mesecima, isušuje vašu kožu i čini je bespotrebno suvom. A, suva koža dovodi do alergija, crvenila i svraba. u tom slučaju, koristite prirodna ulja i hidratantne kreme koje će ponovo vašoj koži vratiti vlažnost i svežinu.

Otklanjate i dobre bakterije

Ne znamo da li ste svesni toga, ali na vašoj koži se upravo sada, gde god da ste i šta god da radite, nalaze tzv. dobre bakterije, koje štite vaše telo. Međutim, čestim tuširanjem, vi ih sklanjate. Iako će se taj sloj obnoviti, stvarno nema potrebe da ga svakodnevno skidate.

Pročitajte i… Zaboravite na akne! Napravite čudotvornu masku od cimeta i osvežite svoj ten

Ostatak teksta pročitajte ovde: Učili su nas da je tuširanje zdravo, ali izgleda da NIJE baš tako

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.