U četvrtak komemoracija za Pavla Minčića

Izvor: Svet, 27.Jan.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak komemoracija za Pavla Minčića

Komemoracija povodom smrti glumca Pavla Minčića biće održana u Narodnom pozorištu u Beogradu u četvrtak 29. januara u 11.00 sati, a kremacija je zakazana za isti dan u 14.30 na Novom groblju, saopštio je danas taj teatar.
Pavle Minčić (1931-2015) preminuo je u nedelju 25. januara 2015. u Beogradu u 84. godini. Bio je član Narodnog pozorišta u Beogradu od 1954. godine do penzionisanja, a tokom radnog veka gostovao je na brojnim pozorišnim scenama u Jugoslaviji i inostranstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << /> Samo u Narodnom pozorištu, Minčić je ostvario 125 uloga, a pored pozorišnih nastupa, glumio je i u televizijskim emisijama, bavio se komponovanjem muzike i adaptacijom tekstova.
Minčić je dobitnik mnogih nagrada, među kojima su Zlatni beočug za životno delo, Zlatni lovorov venac, Zlatni ćuran, Nagrada Radoje Domanović, Nušićeva nagrada, Plaketa Jugoslovenske kinoteke i druge.
Narodno pozorište u Beogradu dodelilo mu je nagradu za ulogu Panurgija 1971. i za režiju predstave, “Markse, Markse koliko je sati?”, dodaje se u saopštenju.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.