Tvoje lice zvuči poznato: Trijumf Baneta Mojićevića, 25.000 evra ide fondaciji Budi human

Izvor: Svet, 28.Dec.2014, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvoje lice zvuči poznato: Trijumf Baneta Mojićevića, 25.000 evra ide fondaciji Budi human


00.24
Bane Mojićević je pobednik TLZP!
Bane je odlučio da nagradu od 25.000 evra pokloni humanitarnom fondu Novi Beograd – Budi human.
“Hvala svima koji su učestvovali u stvaranju i realizaciji ovog programa. Hvala svima koji su gledali i glasali. Znate zašto smo mi ovde”, rekao je Mojićević.

Drugo mesto pripalo je Eleni Risteski, trećeplasirana je Katarina Bogićević, na četvrtom mestu je Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Gavrilović,  a na petoj poziciji Nenad Okanović.




Senku na spektakularni završetak šoua bacio je izostanak Marije Mihajlović iz žirija, nakon što je javno kritikovala produkciju zbog, po njenim rečima, pristrasnosti i favorizovanja takmičara koji je na kraju i pobedio.

00.00
Ivan, Marija i Boris predstavili su se publici kao članovi grupe Mirzino jato

23.49
Ispala je Katarina Bogićević.
 

23.38
Iako se pričalo da se Neda Ukraden neće pojaviti u finalu, tačnije u revijalnom delu, pevačica je pripremila imitaciju Abbe i to, kako je rekla, u neverovatno kratkom roku.
“Winner takes it all” priliči da se otpeva sada kada smo tako blizu kraja.

23.29
Keba je u takmičenju nasmejao žiri i publiku nekoliko puta i kao Kiss i kao Ledi Gaga, a u revijalnom delu emisije bio je Fredi Merkjuri sa pesmom “I want to Break free”, a verovatno vam je svima dobro poznat taj spot. Upravo je i Keba bio takav, u crnoj kožnoj suknji sa usisivačem.
 

23.28
Ispala Jelena Gavrilović.
23.12
U revijalnom delu gledali smo i Tanju Savić kao Mariju Šerifović. Tanja je pred nastup rekla kako je jako nervira to što ima strašnu tremu kad se upale kamere. S obzirom na to koliko je dugo na estradi, zaista treba da se reši tog straha. Otpevala je, kako je rekla, svoju omiljenu pesmu od Marije i videlo se da je zaista uživala.

23.06
Ivan je u revijalnom delu imitirao Džejmsa Brauna i pokazao svu svoju energiju, nezaustavljiv na bini je pevao, igrao, skakao i zaista atmosferu doveo do usijanja. Mnogi kažu da je baš on trebalo da bude u finalu, a ovo je i dokaz za to. 
22.48
Čipi
se odjavljuje uz žensku ulogu, tačnije u revijalnom delu on je Sneki Babić i peva numeru “Takni me takni”.
Njegove noge su po malo zabrinjavajuće, s obzirom da je izgledao više kao anoreksična Sneki, pa su naspram njega plesačice bile “bucke”. Svakako nas je nasmejao.
22.40
Ana Kokić je bila gost u revijalnom delu.
Linije za glasanje su otvorene, a emisija je započela svoj revijalni deo koji je otvorila prošlogodišnja pobednica šoua Ana Kokić. Upravo kroz ovu emisiju Ana je shvatila koliko zapravo voli ples, pa je tako i pripremljena odlična koreografija za nju i njenu pesmu.
 
 
22.37 
Linije za glasanje su otvorene, pa telefone u ruke i pomozite svom favoritu da pobedi i osvoji 25.000 evra koje će dati u humanitarne svrhe.

 
22.21
Jelena Gavrilović je još jednom pokazala da je zasluženo ušla u prvih pet najboljih takmičara. Večeras je imitirala kontroverznu pevačicu Majli Sajrus i u potpunosti skinula njene karakteristične pokrete, provokativno puženje po podu i Majlino divljanje na sceni.
Okružena sa nekoliko plesača, obučena u donjem vešu dozvolila je da je opipaju po grudima, kako bi što vernije izimitirala Majli. Na kraju su joj i skinuli majicu, a Jelena se toliko uživila u pesmu da nije krila suze.


Đura je prvi prokomentarisao nastup i rekao da je oduševljen, zatim se nadovezao Ivan i rekao da je Jelena profesionalac jer je sakrila “pehove” koji su joj se desili tokom nastupa. On je dodao i da ima mnogo prednosti i talenata.
“Bila si sjajna, dobro si se pokazala”, rekao je Đura.
“Ovo je jedan od onih nastupa koje obožavam”, dodao je Ivan, a Ivana i Milica su je takođe pohvalile.

 
21.57
Večeras se Bane našao u ulozi kralja popa Majkla Džeksona. S obzirom da je do sada zaista pokazao da ume fantastično da imitira od njega svi očekuju mnogo.
Maska možda nije bila savršena, ali je sa prvim taktovima i potpunom promenom glasa Bane opet ostavio publiku bez teksta.
Već u toku nastupa moglo je da se pročita sa usana sudija kako viču: Bravo Bane!


“Dokazao si da si jedan od glavnih favorita večeras”, napomenuo je Đura.
“Neverovatno, možeš da se transformišeš i da budeš fenomenalno”, rekla je Milica.
“Bio si odličan tokom celog serijala, glas odličan, maska odvratna, glava ogromna, ja ti čestitam, bio si odličan”, poentirao je Ivan.
 

21.42
Seksipilna Elena Risteska večeras je bila u ulozi r’n’b kraljice Bijonse, i to s pesmom “End of time”.
Atraktivna pevačica je pokretima tela i izazovnom garderobom uspela da na pravi način prenese šarm koji ima Bijonse. Prigušena svetla i Elena u senci bili su pravi raj za muške oči.
Da sve dobije još veću energiju pobrinule su se plesačice, koje su pratile Elenu dok se zanosno uvijala u srebrnom kratkom šortsu.


“Uvek smo se šalili na račun tvog izgleda. Ti si bila odlična, sve je bilo sjajno”, pohvalio ju je Ivan, a Đura je dodao:
“Čestitam ti, dofurala si do finala. Tačka je bila zabavna i ja sam beskrajno uživala”.
Milica ju je takođe pohvalila rečima:
“Odlično peva i igraš, bila si sjajna”.
 

21.24
Oki je otpevao pesmu “Ženi nam se Vukota”.
Na sceni je usledilo pravo svadbeno veselje sa violinom i harmonikom, koje su svirkale Okiju na uho. Mlada i mladoženja su sa gostima zadovoljno plesali, pa su tako i odigrali kolo oko svadbenog stola.
Oki pun energije doneo je pravi duh svadbe i radosti svatova, jer gde je Oki tu je i žurka.


Ja moram da ga pohvalim za ceo serijal, prvih četiri je prespavao, onda je shvatio da učestvuje u ovom šouu, pa je briljirao. Nikada te nisam video u ovakvom raspoloženju”, nabacio mu je Ivan.
“Ja sam poznavao Neleta, ali on nije pevao narodnjake. Ti si bio moj favorit, neću da krijem”, iskren je bio Đura.
“Meni se jako dopalo, adrenalin, atmosfera, oduševljena sam”, rekla je Ivana, a Milica je prokomentarisala “Moram da ti kažem da ti crno-belo stoji. Za mene si pravi šou men, bio si fantastičan”.

 
21.04
Prva je nastupila Katarina Bogićević. Ona se našla u ulozi Pepeljuge iz istoimene bajke.


Mladoj pevačici na sceni se pridružila voditeljka Marija, kako bi na što verniji način dočarali bajku.
U beloj haljini, s krunom na glavi i u zlatnim kočijama, Katarina je pokazala da je zasluženo stigla do finala. Naravno da uz princezu ide i princ, pa je tako džentlmen u belom odelu pokušavao da osvoji srce princeze na sceni TLZP. Scenografija je upotpunjema plesačima koji su odigrali valcer.
“Oduvek sam želela da budem u ovakvom mjuziklu i jako sam srećna”, izjavila je Katarina, a Milica joj je odgovorila da se osećala kao u bajci.
“Čak si i mene podsetila na bajke koje sam voleo kao dete. Srećan sam što sam prisustvovao početku tvoje blistave karijere”, dodao je Đura.
Ivan joj je čestitao i složio se sa Đurom. “Ti si na početku svoje bajke”.
 

U žiriju finala šoua “Tvoje lice zvuči poznato” večeras nema Marije Mihajlović!
Pored Branka Đurića Đure i Ivana Ivanovića, specijalne gošće žirija su šampionka u streljaštvu Ivana Maksimović, naša olimpijska pobednica u tekvondou Milica Mandić, kao i svetska šampionka u modernom baletu Maša Anić.
Marija Mihajlović nije večeras član žirija. Ona je ranije iznela niz kritika na račun Prve TV i navodnog favorizovanja Baneta Mojićevića.
Marije se ovim povodom obratila saopštenjem za javnost, koje prenosimo u celosti:
“Dragi ljudi,
Na početku da poželim srećnu Novu godinu svim učesnicima šou programa “Tvoje lice zvuči poznato”, kao i svima koji će večeras gledati veliko finale. Voljom nekih, ja večeras neću biti fizički prisutna u stidiju, ali će moje srce biti sa svim našim dragim takmičarima kao i sa onima kojima je pomoć potrebna, a zbog kojih sve ovo i radimo. Pa u duhu novogodišnjih i Božićnih praznika, svima vam želim sve najbolje, uz tradicionalni pozdrav Deda Mraza, ho.. ho.. hooo…!!!
Ko će večeras biti pobednik znaju oni koji su sve ovo iz vlastitih interesa i priredili, tako da sav trud učesnika dovode do besmisla, vređajući time svakog pojedinca koji učestvuje u emisiji. Ja deo toga ne želim da budem niti u u tome želim da učestvujem.
Bilo mi je beskrajno zadovoljstvo da sarađujem sa svima koji su učestvovali u kreiranju ovog divnog šou programa sa izrazito humanitarnim predznakom. Jako sam zadovoljna rezultatima koje smo zajednički postigli. Lepo je gledati ljude sa zavidnim karijerama, kao i one sa manje iskustva na sceni, kako u sebi otkrivaju nove talente, pomeraju svoje fizičke i mentalne granice, u sebi pronalaze novi artizam, kojim nas fasciniraju i zabavljaju.
Trudila sam se da krajnje profesionalno radim svoj posao, sa punom odgovornošću, željom i namerom da iz svakog takmičara izvučem najbolje, kao i da svakog od njih tretiram sa podjednakom pažnjom. I da sam imala svog favorita sigurno ga ne bih nikada javno pomenula jer se to kosi sa mojom profesionalnom etikom i pravilima ponašanja vokalnog trenera.
Tako nešto, kao profesionalac, sebi ne bih mogla da dozvolim pogotovo sa pozicije člana žirija koji ne sme da bude pristrasan i da svojim istupima i komentarima favorizuje bilo koga od takmičara, jer time direktno utiče na mišljenje javnosti, čime je ugrožen sam format i koncept emisije, kao i pravo svih takmičara na jednak tretman.
Šou program sa divnim i humanim ciljem, koji je uz to trebalo i da zabavi publiku, obezvredjen je i doveden do besmisla, upravo nametanjem nezdrave takmičarske atmosfere i plasiranjem neistina i krajnje pogrešnim tumačenjem nečijih najboljih namera.
Koliko sam se u toku ove dve godine upoznala sa pravilima ovog šou programa, sudije imaju obavezu i pravo da se umešaju u svaki aspekt ovog formata i izraze svoje mišljenje o načinu realizacije, a ne samo da kritikuju i ocenjuju nastupe takmičara. Uloga vokalnog trenera zahteva upoznavanje takmičara, stvaranje konstruktivne i kreativne radne atmosfere, upoznavanje sa sposobnostima i posebnostima umetničkog senzibiliteta svakog takmičara ponaosob, jer je to uslov za brzu i efikasnu pripremu zadataka, sto je osnovni preduslov za proizvodnju ovog programa. S obzirom da u istom šou programu u inostranim produkcijama postoje dva, tri i više vokalnih trenera na manji broj takmičara, smatram da sam svoj posao obavila i više nego dobro.
Svako narušavanje sklada, koji mora da postoji između ljudi koji su u kreativnom procesu, je nešto što direktno ugrožava pozitivnu energiju i ideološki koncept programa, i na to mora de se skrene pažnja.
Komentar kojim sam želela svim takmičarima da dam jednaku šansu, i podržim njihov trud i rad, je u medijima predstavljen kao dramski igrokaz po scenariju Montija Pajtona, u režiji Federika Felinija, sa primesama Ridlija Skota i Stivena Kinga. Kreirana je slika kojom se formira negativno mišljenje i omalovažava bilo koji pojedinac, raspiruje mržnja i netrpeljivost, promoviše društvo nejednakosti i ugnjetavanja svakog ko ima drugačiji stav.
Društvo koje nije spremno na različitost mišljenja i ukazivanje na lošu praksu je plod medijskih sadržaja koji ne potpadaju ni pod kakvu cenzuru i zdravu kritiku javnosti. Uniformisanost, odsustvo lične posebnosti, propagiranje negativnih mentalnih sadržaja uz subliminalne poruke u kojima se promovišu negativne društvene pojave poput alkoholizma, agresije i niskih ljudskih strasti, materijalnih, a ne duhovnih vrednosti, izazivaju agresivno ponašanje kod konzumenata i stvaraju iskrivljenu sliku realnosti, te izazivaju lične i porodične tragedije, čiji smo svakodnevni svedoci. Takve tendencije preplavljuju naš medijski prostor i ostavljaju dubok trag u potki kolektivnog mišljenja, te postaju deo neke fabrikovane realnosti koja je diktirana od strane onih koji nisu spremni na dijalog, nove ideje i promociju pravih vrednosti kao što su uvažavanje, poštovanje, zajedništvo i altruizam. To su sve one vrednosti koje ovaj šou propagira u svojoj originalnoj koncepciji i koje je svakako imao u prvoj sezoni emitovanja.
Tokom svoje skoro tridesetogodišnje karijere, puno puta sam bila svedok marginalizacije izuzetnih talenata koji se svojim umetničkim izrazom ili nepotkupljivim ličnim stavom nisu uklopili u uravnilovku koja se diktira od strane onih koji su odavno već istrošili svoje talente i čiji se “umetnički izraz” svodi na kopiranje jedne iste matrice, koja se zahvaljujući medijskoj moći, nameće kao standard, zarad održavanja etablirane pozicije i ličnog ili cilja odredjene interesne grupe. Proizvod takvog ponašanja od strane onih koji sebi daju takvo pravo je seksizam, ejdžizam, diskriminacija i netolerancija prema svemu što je različito. Takvo delovanje, kao svesna bića i ljudi savremenog doba, ne smemo da tolerišemo.
Moj privatni facebook profil, na kom zadržavam i koristim pravo na slobodu govora i razmene mišljenja, je iskorišćen u negativnom kontekstu, prenesen i protumačen na najgori mogući način kao i većina mojih komentara i stavova. Odredjeni kolokvijalni i bulevarski izrazi koji su mi u medijima bili pripisani i tako korišćeni za dizanje tiraža, nisu način na koji se obraćam bilo kome, a posebno ne u javnosti. Takve radnje, manipulacije činjenicama i vadjenje reči iz konteksta, kao i inputiranje nepostojećih izjava mogu biti predmet sudskog gonjenja.
Moja dobronamerna želja i namera da svaki takmičar ima isto pravo da se oseti kao finalista i eventualni pobednik, su zahvaljujući medijima, koji su pod uticajem odredjenih interesnih grupa, potpuno marginalizovane, pogrešno protumačene i u javnosti pretvorene u bojno polje. Medijske mašinerije koje zbog svoje glomaznosti i rigidne strukture organizacije, nisu u stanju da podnesu kritiku, te svako objektivno zapažanje shvataju kao pretnju, a njihovi predstavnici kao atak na njih lično, umesto da sistemski napadnu problem, napadaju pojedince koji ozbiljno shvataju svoju moralnu i profesionalnu obavezu da ukažu na štetne pojave. Te rigidne strukture, usled naleta neoliberalnog koncepta, više nemaju sluha, kao ni hrabrosti, za promenu ili bilo šta što odstupa od njihovog uigranog sistema eksploatacije drugih, njihovih sposobnosti i talenata, zarad ličnog interesa i finansijske dobiti.
Ako treba da biram izmedju opcija da budem neko ko slepo i bespogovorno izvršava nečije naloge ili profesionalac i odgovoran čovek, uvek ću izabrati ovo drugo, svesna svih mogućih posledica.
Eto vam ga finale, a ja odo’! mah..mah..
Budite vedri, zdravi i nasmejani. Mislite svojom glavom i uživajte punim plućima u svakom trenutku svog života. Verujem da će nam budućnost otvoriti nove vidike i šansu za neku bolju perspektivu nas i naše dece. Kada se budemo izborili da pravo slabijeg bude jače od prava onog ko je finansijski moćniji, onda ćemo biti na putu stvaranja jedne drugačije paradigme, koja nam je svima potrebna.
Tako da, dragi moji, pucajte! Ja i sada držim čas.”
Elena, Katarina, Jelena, Oki i Bane su petoro takmičara koji su izborili plasman za finale muzičkog šou programa “Tvoje lice zvuči poznato”. Večeras od 21 sat očekuje vas vrhunska zabava koju će vam prirediti fenomenalna petorka koja je proteklih dana vredno pripremala zahtevne koreografije.
Pored standardnog žirija, specijalne gošće su Ivana Maksimović, MIlica Mandić i Maša Anić.
Svi su složni u tome da se ne opterećuju pobedom i da će istim žarom radovati sa onim učesnikom koji bude osvojio najviše glasova publike i 25.000 evra.
“Važno je da taj novac bude uručen onima kojima je pomoć najpotrebnija”, saglasni su finalisti.
Ono što im je važno jeste da daju svoj i da ne razočaraju publiku poslednijm nastupom.
Jelena će i ovog puta imati zanimljiv izazov – Majli Sajrus i čuveni hit “Wrecking ball”. Zgodna glumica u potpunosti će preneti na scenu atraktivni spot kontroverzne svetske muzičke zvezde i ne krije da se radujem ovom izazovu.
Bane će se naći u ulozi kralja pop muzike Majkla Džeksona izvodeći predivnu pesmu “Earth song”.
Oki će nas još jednom razveseliti i doneti dobru energiju pesmom “Ženi nam se Vukota” grupe Zabranjeno pušenje.
Katarini će se ostaviti želja da postane princeza te će nam se na scenu doneti predivnu numeru iz bajke “Pepeljuga”.
Vatrena Elena ponovo će biti na svom terenu, imitiraće svetsku zvezdu Biojnse i izvesti numeru “End of time”.
Izvor: Life Content
Foto: Life Content, Prva TV

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maske padaju: Finale šoua Tvoje lice zvuči poznato

Izvor: Mondo, 28.Dec.2014

Finale bez Marije Mihajlović je u toku. Uskoro ćemo saznati ko je "nova Ana Kokić" - Jelena, Bane, Elena, Oki ili Kaća..Oduševili su nas i šokirali u prethodnih 11 epizoda - pokazali su nam talenat i glas (bogami i stas), ali i na šta su sve spremni zarad pomoći onima kojima najpotrebnija...Od...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.