Suzana Mančić
Suzana Mančić

Suzana Mančić je srpska glumica, tv voditelj i pevačica. Rođena je u Beogradu 22. novembra 1956. godine.
Još kao mala borila se sa težim oblikom astme uspela je da pobedi astmu optimizmom svojim učila je da od malena da i najveće probleme rešava i pobeđuje osmehom.

Odrasla je u harmoničnoj porodici bila je jedinica i samim tim imala je najveću podršku roditelja. Odgajana je da bude prijatelj i da se raduje životu, harizmu i osmeh je povukla na majku. Najlepše dane svog detinjstva provodila je kod bake u Pirotu i Valjevu. Dok se lečila od astme često je čitala i glumila, zainteresovala se za svet filma i reklama čitajući bajke.

Još od tinejdžerskih godina mamila je poglede svojom lepotom i šarmom. Harizma je i uticala na njenu karijeru koja joj je otvorila vrata uspeha za reklame i modeling. Posle završene škole upisala je pravni fakultet po ugledu na njenog oca ali ga je napustila jer je uveliko već bila zašla u estradne vode. Jedno vreme je nastupala sa grupom Trag, grupa je radila pesme za predstave imali su koncerte i snimili su ploču. Već tada je postala popularna svojim nastupom i deleći osmeh svima, iako je kasnila i nije završila u roku ipak je završila pravni fakultet na radost oca.
Svoj put do zvezda je započela 1976. godine na muzičkom festivalu mladih u Subotici. Osvojila je drugo mesto pesmom Zlatka Manojlovića koja je išla na programu radio Beograda.

Pevačku karijeru je započela pesmom Ogledalce pesmom Sanje Ilića. Kompozitori su u njoj videli pop pevačicu ali je ona želela da peva disko muziku došlo je do neslaganja i njen drugi album je bio lošiji po njenom mišljenju. 1978. godine učestvovala je u Češkoj na festivalu Inter talent sa pesmom Mijaćik što znači teniska loptica, i dobila je nagradu za interpretaciju. Usledila je pauza i otputovala je u Irak ljubav je nju vodila kako često govori po celom svetu i otišla je zbog verenika.

Veza nije bila uspešna vratila se u zemlju, i nastavila je da radi radio reklame, sinhronizovala je crtane filmove Radio Televizije Srbije a onda je dobila ponudu da vodi Loto. Tako je i dobila nadimak Loto devojka.
Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina pojavljivala se i u filmovima Ćao Inspektore, Jugoslavija, Žikina Dinastija.
Vezu sa svojim prvim suprugom Nebojšom Kunićem započela je sasvim slučajno, dok su se viđali na snimanju emisija Sedmorice mladih, i snimanju novogodišnjeg programa rodila se ljubav između njih dvoje. Uzeli su se i dobili dve ćerke Nataliju i Teodoru. Živeli su u Moskvi. Suzana nije mogla da se navikne na klimu i tako je odlučila da se vrati za Srbiju.

Posle neuspešnog braka sredinom devedesetih posvetila se karijeri. Radila je kao voditelj u više emisija. Danas je verena za poznatog grčkog biznismena Simeona Ocomokosa. Imala je mnogo veza iza sebe, za nju su se tokom karijere vezivali mnogi skandali ali je na sve to ona uvek vešto odgovarala osmehom. Dugi niz godina bila je zaštitno lice zabavnih emisija Zam, Nedeljno popodne sa Piletom, ali je najviše iznenadila publiku slikanjem za magazin Plejboj gde je pokazala savršenu liniju u četrdesetim godinama. 2012. godine je napisala autobiografsku knjigu Neukrotivo srce.

Filmografija:
1977 Profesionalci, 1980 Sedam plus sedam, 1987 Jugovizija, 2002 Hotel sa sedam zvezdica, 2011 Selo gori a baba se češlja, 2011 Nova godina u Petlovcu.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

(VIDEO) OVAKO JE SUZANA MANČIĆ POLOMILA OBE NOGE USRED EMISIJE Voditeljka pala sa bine, pa završila u Urgentnom: "Pokidane su mi tetive, imam podlive"

Voditeljka Suzana Mančić pre nekoliko godina je doživela neverovatan peh u emisiji kada je pala sa bine i povredila se.

Izvor: Blic, 13.Mar.2024, 08:17

Detaljnije >>

OPERISANA Suzana Mančić: Tim lekara udružio snage i pružio neophodnu pomoć - Evo zašto je voditeljka bila u bolnici

OPERISANA Suzana Mančić: Tim lekara udružio snage i pružio neophodnu pomoć - Evo zašto je voditeljka bila u bolnici

Kako je i sama rekla, sve je prošlo baš onako kako treba.. Suzana Mančić, popularna voditeljka i multimedijalna ličnost, već decenijama važi za jednu od najlepših dama na domaćoj javnoj sceni. Godinama je prkosila vremenu, no ipak je odlučila da se podvrgne određenim tretmanima, zahvatima i korekcijama. Pratioce na socijalnoj mreži Instagram je obavestila da je operisana i da je zahvaljujući stručnom timu lekara sve prošlo dobro, te da se oporavlja nakon...

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 16:58

Detaljnije >>

Suzana Mančić napustila Srbiju: Posetila LUKSUZNU destinaciju i nije sama - pokazala kako uživa

Suzana Mančić napustila Srbiju: Posetila LUKSUZNU destinaciju i nije sama - pokazala kako uživa

Uprkos svojim godinama, poznata voditeljka izgleda mlađe nego ikad dok, ne skidavši osmeh sa lica, pozira na najlepšim lokacijama ove zemlje.. Suzana Mančić, poznata pevačica i TV voditeljka, nedavno je ispunila svoj dugoročni san - tačnije, putovanje iz snova. Kako možemo da vidimo, Suzana je obišla magične ulice i znamenitosti Indije. Našu voditeljku je, čini nam se, najviše raznežio prizor Taj Mahal-a, o kom je u opisu slike imala da kaže:.

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 18:55

Detaljnije >>

Suzana Mančić odbila ulogu u OVOM srpskom kultnom filmu Imala sam peh, to mi je bilo za nauk

Suzana Mančić odbila ulogu u OVOM srpskom kultnom filmu ''Imala sam peh, to mi je bilo za nauk''

Poznata glumica i TV lice, detaljnije o svom životu.. Suzana Mančić, najpoznatija Loto devojka, otvoreno je govorila o svom životu pre njenog pojavljivanja na estradi, završetku pravnog fakulteta i njenom braku sa bogatim Grkom. -Otac je studirao prava. I ja sam studirala prava, otegla sam studiranje jer sam već bila na estradi. To je bio neočekivani izbor profesije za moje roditelje. Otac je rekao da će mi to biti hobi, pa da će me posle zaposliti. Kasnije...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 18:55

Detaljnije >>

"ZALJUBLJENOST DOĐE I PROĐE" Suzana Mančić progovorila o vezi sa bogatim Grkom, iznela detalje iz privatnog života

Jedan od sninonima za televiziju, kada je u pitanju šoubiznis, je sigurno Suzana Mančić, koju smo gledali i kao Loto devojku, glumicu, voditeljku, pevačicu. Suzana...

Izvor: Blic, 24.Feb.2024

Detaljnije >>

(FOTO) U DVORIŠTU DRVO TREŠNJE, LEKOVITO BILJE I CVEĆE Ovo je kuća naše voditeljke u Velikoj Moštanici: "Nije lako održavati deset ari"

Voditeljka Suzana Mančić svaki slobodan trenutak koristi da uživa u prelepoj prirodi u Velikoj Moštanici u kojoj ima vikendicu koju su joj roditelji ostavili

Izvor: Blic, 23.Feb.2024, 14:06

Detaljnije >>