Izvor: Scandal.rs, 04.Sep.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kažu žene: Koliko je veličina muškog polnog organa bitna za seks?

Koliko je dužina zapravo bitna ženama?

Prema nedavno objavljenoj studiji prosečna dužina penisa u erekciji iznosi 13,12 centimetara. Oko toga je pokrenuta velika rasprava, a u njoj su preovlađivali muškarci, koji su, prema drugoj studiji, opterećeniji veličinom svog polnog organa nego žene.

Odgovor može biti u tome šta žena u određenom trenutku u životu očekuje od muškarca.

Tokom jedne studije koju je izvršio Univerzitet Kalifornije žene su dobile >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << 3D modele penisa različitih oblika i veličina.

Od učesnica je zatim traženo da izaberu penis koji im se najviše dopada ako žele seks za jedno veče i penis kakav bi volele da ima njihov stalni partner.

Prema rezultatima, žene kod ljubavnika za jednu noć žele penis većeg obima u odnosu na obim penisa kod stalnih partnera. Kada je u pitanju dužina, nije bilo razlike između dečka za jedno veče i stalnog partnera.

Da li se na osnovu toga može zaključiti da žene samo povremeno žele nešto veće, a da inače vole penise koji su „lakši za podnošenje“?

Drugo istraživanje, opet, pokazalo je da je veličina bitna, ali samo ako uz nju ide i visina. Naime, među muškarcima koji imaju penis iste veličine žene će uglavnom više privlačiti viši muškarac.

Visoke žene i inače privlače viši muškarci, ali i muškarcima je bitna visina žena kada je u pitanju seksualna kompatibilnost. Ipak, žene obraćaju više pažnje na visinu.

Ali nijedna od ovih studija ne odgovara na pitanje „kako da znamo šta je to što žena zaista želi u krevetu?“

Možda na to pitanje i ne postoji definitivan odgovor, jer je ženske preferencije po pitanju veličine penisa teško razvrstati u naučnim istraživanjima.

Mnogo je specifičnosti kada je u pitanju žensko seksualno zadovoljstvo. Neke od njih su psihosocijalne prirode, neke anatomkse i funkcionalne prirode“, kaže doktorka Suzan Oukli iz Sinsinatija.

Ali možda ni obim ni dužina penisa nisu bitni da bi muškarac uspeo da zadovolji ženu. Nekad je u pitanju samo pristup, nekad je u pitanju poza u seksu. Zato muškarci možda ne bi trebalo da brinu toliko o veličini penisa.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.