Smućkajte napitak koji će PREPORODITI vašu jetru!

Izvor: Svet plus, 28.Jul.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smućkajte napitak koji će PREPORODITI vašu jetru!

Jetra, “centralna laboratorija” našeg organizma, prečesto je oštećena svakodnevnim unosom štetnih namirnica, a ujedno i zanemarujemo značaj ovog organa u našem telu. Za prevenciju bolesti jetre svakako je veoma važno voditi računa o tome kako se hranimo i šta pijemo, ali ako je šteta već načinjena, neophodno je pročistiti je i osvežiti.

Upravo je jetra ta čiji je posao da eliminiše toksine i otrove iz namirnica koju unosimo, te da prerađuje hranui i masnoće. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Kada ona ne radi kao sat i svi drugi organi u telu polako zakazuju. Zato je važno povesti računa o tome da naša jetra bude u dobrom stanju i sposobna da se izbori u svakodnevnoj borbi sa brzom i nezdravom hranom. Mnogi za zdravu jetru preporučuju konzumaciju surutke, ali pored toga postoje i brojni prirodni sokovi koji će je “preporoditi”. Naš savet je da s vremena na vreme pribegnete mini detoksikaciji jetre upravo prirodnim sokovima koji se uglavnom prave jednostavno i nisu skupi.

Jedan od najefikasnijih jeste recept za napitak od krušaka i kupusa.

Potrebni sastojci:

125 g svežeg kupusa

jedan limun

25 g celera

250 g krušaka

malo parče đumbira

500 ml vode

pet listova sveže nane

Priprema:

Kupus, celer, đumbir i kruške iseckajte na što sitnije komade, stavite blender i prelijte šoljom vode. Kada sve dobro izblendate, dodajte ceđeni limun, listove nane i vode po potrebi. Izmešajte i servirajte u staklenim čašama. Dekorišite listićima nane.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.