SRBIJO, SPASAVAJ SE: Rijaliti je tajni projekat trovanja nacije! Top lista najgoreg od 2006! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 02.Sep.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJO, SPASAVAJ SE: Rijaliti je tajni projekat trovanja nacije! Top lista najgoreg od 2006! (VIDEO)

Koncepcije svih rijaliti programa osmišljene su na pincipu svesnog izazivanju konflikata, s pobudom najnižih ljudskih poriva, kao što su svađe, vređanje, tuče, obračuni... Ubacivanje osoba sa dna društvene lestvice ima zadatak da ih prikaže kao normalnu pojavu, s tim što najmlađi gledaoci nikada neće moći da se oporave od ovakvog "vaspitanja" medija

Skoro 80.000 ljudi potpisalo je peticiju da se u Srbiji više ne prikazuju rijaliti šou programi poput Farme, Parova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Maldiva, Velikog brata...

Zbog čega baš sada kada se zna da rijaliti šou programi u našoj zemlji egzistiraju skoro 10 godina. Možda je, narodski rečeno, tom istom narodu "pukao film". Od 2006. kada je emitovan prvi Veliki brat pa sve do danas publika je na malim ekranima videla sve ono što nije mogla ni da zamisli da se može odigrati ispred kamera.

Bilo je zaista svega - pretnji, tuča, verbalnih sukoba preko svake granice, vređanja na nacionalnoj osnovi... Bilo je sve ono čega smo se gnušali gledajući nekada popularne američke TV formate poput "Šoua Džeri Springera" u kome su sevale pesnice, pljuštale uvrede, a sve pred milionskim auditorijumom.

Pitanje koje se nameće je - kome ovakvi verbalni i fizički sukobi odgovaraju?!

Očigledno onome ko pravi i plasira sve ove rijaliti šou programe. Nečasna namera produkcije ovih TV formata vidi se i u tome što se skoro jedna te ista ekipa učesnika seli iz rijalitija u rijaliti. I dok "velike" zvezde dobijaju besplatnu hranu, smeštaj i honorare, produkcija dobija gladijatorsku borbu pred kamerama a sve zarad visokih rejtinga i naravno velike zarade.

Peticija za zabranu rijaliti šou programa pokrenuta je sada, ali maltretiranje gledalaca traje godinama. I, nažalost, ovo što smo videli ovih dana nije ono najgore. To nije više izuzetak - već pravilo.

Trebalo bi svi zajedno da se podsetimo šta smo sve do sada videli i čuli.

Napominjemo da sadržaj nekih video klipova može biti uznemirujuć ili može sadržati vulgaran rečnik.

FARMA 1

Prva u serijalu. Sada iz ove perspektive deluje kao najnaivnija. Mnogo više se radilo a mnogo manje svađalo. To doduše vidimo tek sada.

FARMA 2

Kao što retko nastavak nekog filma može biti dobar kao i prvi deo, tako je Farma 2 bila gora od one prethodne. Farmu su obeležili sukobi Miloša Bojanića sa Draganom Marinkovićem Macom, Rakom Radovićem, Ivanom Feceom Firčetom... Bilo je svega - od pljuvanja (verbalo i bukvalno), pa do polivanja vodom...

FARMA 3

I ovde je sve bilo lepo i složno. Prvih par dana... A onda sve po starom. Ostaće zapamćena po diskvalifikaciji Milana Paroškog (nekadašnjeg političara) zbog vređanja na nacionalnoj osnovi.

FARMA 4

Saga se nastavlja. Ovde se već vidi da su se pojedini pretplatili na rijaliti. Svađe i vređanja se nastavljaju punom parom. A ni tuča nije manjkalo...

FARMA 5

Pretposlednja Farma. Taman kad smo mislili da smo videli sve...

FARMA 6

U toku... A do sada je bilo ovo:

Pored Farme gledaoci mogu da prate i Parove. A tu su mogli do sada da vide:

Ne bi trebalo zaboraviti ni Velikog barata:

A naravno tu je bio i Dvor, Maldivi...

Kada pogledate sve ovo (a ovo je samo jedan deo) ne čudi što se zaista ponovo nameće pitanje - kome je sve ovo potrebno i kome je ovo u interesu?

(P.L.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.