Ruske inovacije u poreskoj službi: Izvršitelji plene mačke zbog neplaćenog poreza

Izvor: Svet, 22.Dec.2014, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske inovacije u poreskoj službi: Izvršitelji plene mačke zbog neplaćenog poreza

Poreznici u Rusiji našli su novi način da nateraju ljude da plate svoje dugove – tako što im zaplene mačku, piše BBC.
Sudski izvršitelji, koji rade prema nalogu poreznika, u sibirskom gradu Novosibirsku su nedavno zapretili jednom čoveku da će mu zapleniti skupu pedigriranu mačku ako ne plati dug od 12.000 rubalja (oko 200 dolara).
Kada su izvršitelji došli u stan u potrazi za vrednom imovinom kojom bi mogli da nadoknade novac koji duguje, nisu uspeli da nađu ništa vredno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << sve dok nisu u njegovim rukama spazili britansku kratkodlaku mačku i njena tri mačeta kako trčkaraju po sobi.
“Pošto su životinje skupe i pedigrirane, oni su odlučili da ih zaplene”, piše Interfaks.
U Tomsku su takođe izvršitelji zaplenili četiri mačeta škotske klempouhe mačke nakon što je nekadašnji biznismen izostao sa plaćanjem uplata penzionom fondu.
On je na kraju vratio svoje mačke nakon što je nabavio novac.
Čini se da nisu samo mačkoljupci ovako ucenjeni. U još jednom sibirskom regionu Krasnojarsku, čovek je dugovao 20.000 rubalja u neplaćenih računa kada su mu britanska kratkodlaka mačka Jasmin i zec zaplenjeni.
Izvor: B92
Foto: Sipa

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.