Ruška Jakić: Od mene su kritičari napravili zvezdu!

Izvor: Prva.rs, 19.Apr.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruška Jakić: Od mene su kritičari napravili zvezdu!

- Ja se svuda fantastično snalazim! Nema situacije iz koje ja ne mogu da izađem kao pobednik. Moram da kažem, dok sam radila u “Bazaru” odgovarala sam na ona pisma “Draga Saveta”, tako da mi je to u super fazonu. Što se ove emisije tiče, strašno mi se dopada jer smo nas tri (Ruška, Danka Novović i Branka Vučković, prim. aut.) potpuno različite, tako smo i birane. Ja sam nekako tu na sredini, na strani mladih jer sam duhom mnogo mlada, a drugo, odgajila sam sama svoju ćerku i znam >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << sve te fazone kroz koje je prošla, kroz pank, rok i sve te stvari, tako da mi nije teško.
Ipak, priznaje ova živopisna dama, prvi put u životu nije ona ta koja ima kontrolu, ali to joj nije teško palo.
- U stvari, posle mojih emisija koje su bile sve autorske, prvi put ja nemam kontrolu, a navikla sam da imam kontrolu! Ali to mi uopšte ne smeta. Što je najvažnije, izborila sam se za slobodu da budem ono što jesam: Ja, Ruška, mangup sa beogradske kaldrme. Ja, Ruška, intelektualka. Ruška kojoj je život dat da uživa, Ruška kojoj je najveći uspeh u životu njeno dete i moj unuk i to sam ja – Ruška.
Ruška Jakić obeležila je jednu TV epohu. Apsolvent Jugoslovenske književnosti (mada je, kao sekretarica u “Politici” završila tri fakulteta, kako je jednom rekla) pojavila se devedesetih na sa magazinom “ljubav i moda” i zasenila onaj konglomerat šarenila i besmisla koji je vladao na medijskom nebu Srbije. Kritika je bila nemilosrdna, ali Ruška ih nije mnogo zarezivala. Autorka čuvene rečenice: “Dobro jutro, lutko” isplivala je kao pobednik jer ju je publika obožavala. Ili nije. Ali nema ko je nije gledao. “Ljubav i moda” u oktobru slavi 20 godina. Ruška planira ogromnu žurku u “Metropolu” na koju će biti pozvani svi koji su prošli kroz njenu emisisiju i prošetali kroz njen život.
- Istovremeno ću da izdam moju čuvenu knjigu “Ja, Ruška” koja neće biti biografija, nego kao Margaret Diraz što je pravila situacije današnje pa se vraća na prošlost.Moto moje knjige je i moj moto: “Sretala sam mnogo ljudi, a da je prijatelja bilo malo. Bila sam gladna i slavna, vesela i tužna, opasna i sjajna, volela sam mnogo ljudi, a mene je volelo malo.”
I dok u emisiji deli savete na goruće teme, ni u životu joj ne manjka mudrosti. Svoja i beskompromisna, smatra da je to jedini način da prođeš zapaženo u životu.
- Moja poruka mladim generacijama: Ako se bavite ovim poslom, prema vama niko ne sme da bude ravnodušan! Od mene su kritičari napravili praktično zvezdu. Moje se rečinice citiraju dan danas: Dobro jutro lepa Ruška, Živela sloboda, Nekad sam bila mlada i lepa sada sam samo lepa... Treba se izdvajati. Ja se izdvajam ne samo svojim oblačenjem i izgledom, nego i svojim karakterom. Ja sam se koncentrisala na ljubav, a moda je prolazna u mom životu jer smatram da moda nije na nama nego u nama. Mene nikada niko nije oblačio jer moj karakter mora da prati ono što ja oblačim. I dan danas ne da nisu ravnodušni… Srećna sam što sam uspela da u životu steknem svoju slobodu i da niko prema meni nije ravnodušan. Neki me vole, neki me mrze,a  ja za sebe mislim da sam fantastična!”

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.