Ričard Drajfus: “Voleo bih da snimim film o Gavrilu Principu!”

Izvor: Svet, 02.Mar.2015, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ričard Drajfus: “Voleo bih da snimim film o Gavrilu Principu!”

Oskarovac Ričard Drajfus, najpoznatiji po ulogama u kultnim filmovima „Američki grafiti“ i „Ralje“, počasni je gost 43. Festa koji mu u to ime dodeljuje nagradu Beogradski pobednik. Legendarni glumac kaže da bi voleo da snimi film o Gavrilu Principu.
Postoje dva Srbina za koje znam i za koje gajim istorijsku naklonost: Nikola Tesla i Gavrilo Princip. Voleo bih jednom da snimim film o Principu”, rekao je Drajfus.
Govoreći o tome koliko se filmska >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << industrija promenila u odnosu na sedamdesete godine, kada je stekao svetsku slavu filmovima “Američkim grafiti” i “Ralje”, poznati glumac kaže:
Potpuno! Tokom sedamdesetih, kreativnost je bila u rukama reditelja. Zatim su došli bankari i rekli: “Ne, trebalo bi da mi donosimo takve odluke.“ I počeli su da snimaju nastavke. Sada se snimaju samo nastavci, i nisu im potrebni glumci jer se većina filmova sastoji od specijalnih efekata i mehaničkih čudovišta“.
Izvor: RTS
Foto:Sipa

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.