Rešite se mitisera bez kozmetičkih tretmana

Izvor: Scandal.rs, 04.Mar.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite se mitisera bez kozmetičkih tretmana

Mitiseri su naslage izlučenog prirodnog sebuma u porama. Ove crne tačkice najčešće se javljaju na masnoj koži jer se luči više masnoća, a te nečistoće najbolje čiste kreme na bazi vitamina C i B3.

Međutim, prvi rezultati vide se tek posle šest do osam nedelja, kad se ćelije kože obnove. Mitisere možete da uklonite i pomoću namirnica iz kuhinje, a preporučuje se da maske nanosite jednom nedeljno.

Koje su to namirnice?

1. Cimet

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << posudi treba pomešati jednu kašičicu mlevenog cimeta s dve kašičice meda. Pastu zatim treba naneti na kritične tačke i ostaviti da deluje barem 15 minuta pre nego što je isperete.

2. Limunov sok

Odličan saveznik u borbi protiv mitisera je limun bogat vitaminom C. On sužava pore, uklanja mrtve ćelije kože i dezinfikuje kožu. Dovoljno je da isceđeni limunov sok nanesete na lice i ostavite ga da deluje oko pola sata, pa ga tek onda isperete.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj prvo treba skuvati pa zatim ohladiti na sobnoj temperaturu. Nakon toga ga treba vatom naneti na mitisere i isprati posle 10 minuta. Antioksidansi iz čaja doprinose čišćenju sebuma i smanjuju upalne procese.

4. Med

Zagrejte kašiku meda, sačekajte da se ohladi na sobnoj temperaturu i zatim nanesite na lice. Pazite da med ne bude prevruć jer se gube njegova blagotvorna svojstva. Ostavite da deluje 10 minuta, pa potom isperite mlakom vodom. Med ne samo da čisti mitisere nego ima i antibakterijsko dekstvo.

Izvor: 24sata.hr

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.